Publicat 15/11/2019 15:19:53 +01:00CET

Artadi (JxCat) insta Colau a reprendre el projecte de remodelació de la Rambla

La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona.
JXCAT DE BARCELONA

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat al Govern municipal liderat per Ada Colau que reprengui el projecte de remodelació de la Rambla, i li ha exigit "celeritat, urgència, rigor i diàleg" amb els veïns i les entitats afectades perquè considera que no es pot continuar ajornant.

"Fa quatre anys que s'endarrereix aquest projecte per motius ideològics i, com sempre passa quan no s'actua, el que s'aconsegueix és que hi hagi una degradació", ha assenyalat aquest divendres en declaracions als periodistes.

Segons ella, hi ha hagut una degradació en inseguretat, i també en el projecte econòmic i de viabilitat dels negocis que se situen a la Rambla, cosa que influeix en els turistes que visiten la ciutat, ha dit.

JxCat presentarà aquesta proposició a la comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat que se celebrarà dimecres amb l'objectiu de trobar un consens polític amb la resta de grups municipals "perquè l'Ajuntament no es pugui posar de perfil i no ho pugui continuar ajornant".

En el debat de la proposta, JxCat demanarà explicacions al Govern municipal sobre com s'afrontaran les obres i com s'ajudarà els negocis durant les obres: "Necessitem saber que l'Ajuntament té un pla específic".

A més, Artadi vol conèixer la gestió d'elements com ara el clavegueram i les restes arqueològiques que es puguin trobar durant les obres, i què passarà amb els quioscs i les terrasses, sobre les quals també vol debatre en relació amb el suposat augment de taxes: "No volem que es continuin tancant establiments de restauració perquè no es poden permetre unes terrasses".