Publicat 30/4/2019 17:13:44CET

Artadi insisteix que JxCat no donarà suport a un executiu d'ERC i els comuns a Barcelona

26M.- Artadi Insisteix que Jxcat No Recolzar Un Executiu D'ERC I Comuns A Barcelona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La número dos de la candidatura de JxCat a Barcelona per a les municipals, Elsa Artadi, ha insistit aquest dimarts que no donaran suport a un executiu d'ERC a la ciutat si vol governar amb els comuns, per sí que ho faran si és per formar un govern només de republicans i JxCat.

Ha ressaltat que governar amb ERC ja entra dins de la seva normalitat --governen junts a la Generalitat des de fa anys--, per la qual cosa per a ells no representa cap problema, al contrari: "Quan nosaltres guanyem, també els oferirem governar conjuntament", ha dit en el frum Barcelona Tribuna.

Sobre els resultats de les eleccions generals --en qu ERC va ser la fora més votada a la ciutat, seguida pel PSC i els comuns--, Artadi ha ressaltat: "Abans i després del 28A, la ciutat de Barcelona continua sent el mateix desastre, i els que volien pactar amb Colau continuen volent pactar amb Colau", ha dit en referncia als republicans i socialistes.

Ha assegurat que, a través d'un intermediari, l'alcaldable de JxCat, Joaquim Forn, li va transmetre des de la presó: "Elsa, aix est fet. El 26 de maig guanyarem. Ara cal tancar la millor estratgia per fer-ho possible", i ha explicat que aquest dimecres anir a visitar a ell i a Jordi Snchez, Jordi Turull i Josep Rull a la presó.

La segona en la llista de Forn ha criticat que cap dels altres candidats a l'Alcaldia est fent "propostes de futur, en lloc de propostes importades o dels anys 80", i ha ressaltat que la ciutat necessita un canvi i un model clar.

SALARI MÍNIM DIFERENCIAT

Ha defensat implantar un salari mínim a Barcelona, perqu la vida és més cara a la capital catalana que en altres ciutats: "No pot ser que el salari mínim a Barcelona, en termes reals, sigui inferior al de qualsevol altra ciutat de l'Estat espanyol".

En ser preguntada sobre mobilitat, ha ressaltat que el repte de la ciutat resideix en els ciutadans que venen a treballar des del seu entorn en vehicles privats, cosa que creu que fan per falta de transport públic adequat, i ha apostat per treballar en aquest assumpte i millorar el transport públic, i prioritzar acabar el tram central de la L9 de Metro.

BARRI DE ZERO EMISSIONS

També per combatre la contaminació, ha proposat crear un barri verd de zero emissions que generi energia, mitjanant un sistema que després pugui expandir-se a la ciutat, comenant per una zona per determinar i tenint en compte factors com la pobresa energtica, de la qual ha dit: "No se soluciona pagant factures a Endesa, sinó desconnectant-se d'Endesa i produint energia".

"Barcelona ha de ser una veritable 'ecociutat'" mitjanant actuacions com aquesta, l'obertura de la ciutat a la muntanya mitjanant corredors verds i projectes com la cobertura de la ronda de Dalt, amb una iniciativa impulsada per l'anterior executiu de Xavier Trias i modificada pel de Colau.

A més de promoure una Barcelona més verda, sostenible i saludable, Artadi ha situat com a prioritats de la ciutat millorar la seguretat --ha demanat que la Gurdia Urbana "torni a fer de policia"--; un pla per impulsar l'activitat econmica, i promoure un pla integral d'atenció a la gent gran.

En l'mbit econmic, ha apostat per agilitar els trmits municipals i per reorientar Barcelona Activa, entre d'altres iniciatives, mentre que en polítiques per a gent gran ha proposat impulsar projectes com una comunitat en xarxa --la qual ha anomenat 'Súper-setanta'-- de persones grans a través d'un programa que ho englobi tot.