Publicat 05/05/2021 20:37CET

Andorra tramita d'urgència les modificacions legals per cedir terreny a Grífols

Projecció del Centre d'Investigació en Immunologia que es vol construir mitjançant l'acord de Grífols amb el Govern d'Andorra.
SFG

Es canvien el Codi de l'Administració i la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 5 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha acordat, en la sessió d'aquest dimecres, tramitar per la via d'urgència el projecte de llei de modificació del Codi de l'Administració i de la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme per poder cedir terreny a Grífols per al futur centre d'investigació immunològica.

Així ho ha comunicat aquest dimecres en roda de premsa el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, en una compareixença per explicar els principals acords presos en la reunió del Consell de Ministres.

Es tracta d'unes modificacions que, com va explicar el cap de Govern, Xavier Espot, dimecres passat amb motiu de l'anunci de l'acord signat amb la farmacèutica multinacional, eren necessàries per dotar de "la màxima seguretat jurídica" a la iniciativa del Centre d'Investigació en Immunologia.

A pesar que en un inici es volien entrar a tràmit parlamentari els textos modificatius per la via d'extrema urgència, finalment seguiran la via d'urgència d'acord amb els grups parlamentaris.

D'aquesta manera, els parlamentaris podran analitzar el text i fer les esmenes que considerin pertinents abans que se celebri el debat en el Consell General --parlament-- el proper 20 de maig.

"EN BENEFICI DE LA SOCIETAT ANDORRANA EN EL SEU CONJUNT"

Els projectes de Llei cerquen adaptar la normativa que estableix les condicions sota les quals les institucions públiques poden "cedir l'ús de béns patrimonials per a finalitats d'utilitat pública i social o per a projectes estratègics que es converteixin d'interès nacional".

Així, segons exposa el Govern andorrà en un comunicat, la modificació "permetrà no perdre cap oportunitat clau per al Principat d'Andorra i la instal·lació d'iniciatives vinculades amb la investigació, el desenvolupament i la innovació".

Igualment, permetrà "actuar en benefici de la societat andorrana en el seu conjunt, situant el nostre país en el mapa de la investigació", segons manifesta l'Executiu, i donar resposta a oportunitats que es puguin presentar.

LES MODIFICACIONS

La modificació del Codi de l'Administració precisa que tant les administracions públiques com les entitats del sector públic poden cedir a entitats o societats participades l'ús de béns patrimonials tant per a finalitats d'utilitat pública i social o per a projectes estratègics que hagin estat declarats d'interès nacional.

També es permetrà que els contractes d'explotació d'aquests béns patrimonials puguin ser objecte d'una adjudicació directa en determinats suposats "degudament justificats", especifica el Govern.

Al seu torn, s'amplien els supòsits per incloure com objecte dels projectes d'interès nacional tant els projectes socials com els de investigació i desenvolupament o d'innovació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés