Publicat 9/9/2020 21:50:47 +02:00CET

AMP.- Mor als 75 anys el Pare Manel

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El sacerdot Manel Pousa, conegut com el pare Manel, ha mort la tarda d'aquest dimecres als 75 anys a Barcelona, segons ha pogut saber Europa Press.

Nascut a Granada en 1945, va ser ordenat sacerdot l'any 1975 a Barcelona, i va centrar als barris de Verdum, Roquetes i la Trinitat gran part de la seva tasca social.

Va impulsar la Fundació Pare Manel, una institució sense ànim de lucre arrelada als barris de Verdum i Roquetes, i que cada any celebra la gala 'Guanya't el cel amb el pare Manel'.

El periodista Francesc Buxeda, autor del llibre-entrevista 'Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel' (Angle Editorial, 2011) ha explicat a Europa Press que Pousa és una de les persones més fermes que ha conegut i que "l'intent d'excomulgar-lo va ser un cop dur que no el va fer defallir".

"El llibre està ple d'exemples de la tasca d'un autèntic cristià de base que treballava incansablement per donar solucions reals als problemes reals dels més desfavorits", ha explicat.

I ha afegit que "fins i tot en les situacions més extremes, tothom sabia que ell sempre estaria aquí. I així ha estat fins a l'últim moment".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona