AMP.- L'oposició de Colau evita posicionar-se sobre la ZBE fins al ple de desembre

Publicat 10/12/2019 21:25:42CET

El Govern municipal comptava amb el suport d'ERC i BCN Canvi, que han fet reserva de vot

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

L'oposició al Govern municipal de Barcelona ha evitat posicionar-se en la comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat d'aquest dimarts sobre l'ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions (ZBE), i els grups municipals d'ERC, JxCat, Cs, PP i BCN Canvi han ajornat la seva posició fins al ple de desembre.

La comissió ha dictaminat la mesura en la comissió amb els únics vots favorables de BComú i PSC, encara que la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, havia dit que comptaven amb el suport d'ERC i BCN Canvi, que finalment han decidit fer reserva de vot al costat de la resta de l'oposició.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Eloi Badia, ha detallat que s'han rebut un total de 1.815 al·legacions, de les quals s'han acceptat el 45%, i ha recordat aquesta mesura vol avançar en els objectius marcats per la Unió Europea i l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En l'ordenança s'ha inclòs la proposta d'ERC perquè les persones que acreditin uns ingressos econòmics inferiors a 600 euros al mes i necessiten el seu vehicle de forma "indispensable" per treballar puguin beneficiar-se d'un any de moratòria en la ZBE.

S'ha ampliat el llistat de vehicles "singulars"; s'han establert sancions entre els 100 i els 500 euros; s'ha inclòs un criteri de reiteració de 90 minuts, i es preveu que persones amb mobilitat reduïda, malalties i en tractament mèdic puguin circular sense restricció.

CANVIAR EL PARADIGMA

La regidora d'ERC Maria Buhigas ha demanat al Govern municipal tenir més ambició i fer canvis més dràstics marcats per un full de ruta més clar: "Canviar el paradigma implica canviar la manera de fer de moltes persones", ha indicat.

Francina Vila (JxCat) ha lamentat que "quedin algunes llacunes que s'haurien d'abordar en l'àmbit del transport", i ha proposat una comissió d'estudi per avaluar com impacta la mesura en el sector del transport.

Per part de Cs, el regidor Celestino Corbacho ha retret que no hagin acceptat cap de les al·legacions que va presentar el seu partit: "Són al·legacions de sentit comú. No pretenia modificar l'ordenança".

MESURA "PRECIPITADA"

Oscar Ramírez (PP) ha considerat que el Govern de Colau no ha fet "els deures perquè l'aplicació (de la mesura) s'ha fet de forma precipitada, sense haver preparat a la ciutadania", als quals creu que no se'ls ha donat alternatives.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la regidora de BCN Canvi Eva Parera, que ha dit que el text no acaba de convèncer-li perquè s'ha treballat amb "molta precipitació" i des d'un únic punt de vista, l'ecològic, segons ella.

PAGAMENT DE LA T-JOVE

En la mateixa comissió, s'ha aprovat per unanimitat la proposició d'ERC que demana que la T-Jove, el títol de transport trimestral per a menors de 25 anys, es pugui pagar en tres mensualitats i que s'emetin duplicats en cas de pèrdua: "És una demanda històrica del moviment estudiantil", ha defensat el regidor republicà Max Zuñartu.

La regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, ha assegurat que el consistori està estudiant amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) aquesta possibilitat i ha dit que insistiran en ella ja que "fomentar i facilitar el transport per als joves és especialment important".

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  Les rèpliques de quadres en alguns punts de Barcelona són d'entitats que defensen instal·lar l'Hermitage a la ciutat

 3. 3

  El CAC, la Generalitat i la CCMA presenten una campanya per fomentar l'esport femení

 4. 4

  El Consell per la República convoca el 29 de febrer l'acte a Perpinyà

 5. 5

  Anticorrupció demana la imputació de Ribó per un presumpte suborn en el cas 3%

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista