Publicat 08/07/2015 17:52

L'Ajuntament de Barcelona demana suspendre el desallotjament del bloc ocupat per la PAH

El concejal del distrito barcelonés de Sants-Montjuïc, Jaume Asens
EUROPA PRESS

Critica que el jutge que porta el cas incompleix el protocol perquè considera que no el vincula

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El regidor del districte barceloní de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona ha demanat la suspensió de l'ordre de desallotjament del bloc la Bordeta, ocupat per la PAH des del febrer, i un termini de dos mesos per poder avaluar la situació de les set famílies que viuen a l'edifici.

En roda de premsa al costat del regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, Asens ha destacat que els serveis socials necessiten el termini per donar una alternativa habitacional a les persones que viuen al bloc, que en alguns casos són "nuclis familiars en situació de vulnerabilitat i amb persones de tercera edat i menors".

Ha expressat la "perplexitat, sorpresa i preocupació" del Govern municipal pel fet que aquestes persones es puguin quedar sense habitatge si el consistori no arriba a temps per buscar solucions o alternatives.

INCOMPLIMENT DEL PROTOCOL

Asens ha alertat que el jutge que porta el cas no ha complert el protocol sobre desnonaments acordat el 2013 per l'Ajuntament, la Generalitat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Col·legi d'Advocats de Barcelona i el Col·legi de Procuradors de Barcelona.

Ha relatat que el jutge entén que el protocol no el vincula perquè no és una llei --cosa que és la primera vegada que ocorre, segons li consta--, fet que els ha "despertat totes les alarmes" i que elevaran al TSJC per exigir el compliment.

"Aquesta situació ens preocupa i volem traslladar-la als seus superiors jeràrquics per intentar que es resolgui i que no estableixi un precedent", ha assenyalat --diu que es reuniran amb la jutge degana de Barcelona, Mercè Caso--, i ha demanat al jutge que replantegi la seva posició.

Ha remarcat que els protocols i les normes hi són per complir-se, i ha asseverat: "Si hi ha jutges que desatenen els acords als quals arriben aquells dels quals depenen, tenim un problema".

VIA PENAL

Asens ha lamentat que s'hagi "enfocat la problemàtica per la via penal", ja que considera que aquesta hauria de ser l'última de les alternatives, i ha assegurat que persones que viuen a l'edifici han estat citades a judici amb peticions de penes de presó.

El també tercer tinent d'alcalde ha criticat que l'edifici ha estat buit durant anys i que no té previst cap projecte, per la qual cosa el Govern municipal no veu "cap urgència" de recuperar-lo.

CONTACTE AMB EL PROPIETARI

Asens ha explicat que, "com a tercera via", es posaran en contacte amb el propietari formal de l'edifici, una promotora de la qual és creditora la Societat de gestió d'actius procedents de la restauració bancària (Sareb).

Fonts de Sareb han insistit a Europa Press que l'immoble no és de la seva propietat, sinó que és creditora del promotor, mentre que Asens ha considerat que l'entitat "s'escuda que formalment no consta com a propietària".

El regidor Josep Maria Montaner ha afegit que el Govern municipal està estudiant 160 pisos que podrien cedir entitats bancàries i està treballant per posar-ne de lloguer social una trentena, que es podrien augmentar a 50.

La Sareb ofereix més de 45 habitatges a la ciutat, dels quals tres s'ofereixen o s'oferiran de lloguer social; la ciutat en va obtenir 45 en una primera fase en la qual la Sareb va posar a disposició 600 habitatges a tot Catalunya, als quals després n'ha afegit 300 més.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés