Actualitzat 8/6/2014 11:28:45 +00:00 CET

Duran medita no repetir com a candidat de CiU en les generals segons Ortega

Josep Maria Pelegrí, Josep Antoni Duran y Joana Ortega
EUROPA PRESS

Insisteix en el compromís de Duran i UDC amb el 'dret a decidir'

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

La dirigent d'UDC i vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha afirmat aquest diumenge que el líder d'UDC, secretari general de CiU, portaveu de la federació al Congrés i president de la Comissió d'Exteriors de la Cambra Baixa, Josep Antoni Duran, medita deixar aquests tres últims càrrecs amb vistes a la propera legislatura espanyola i no ser candidat de CiU en les generals, tot i que insisteix que "no hi ha cap decisió presa".

Ho ha dit en una entrevista del canal 3/24 recollida per Europa Press, després de ser preguntada per la notícia publicada aquest mateix diumenge per 'El Periódico', segons la qual Duran no repetirà en aquests càrrecs però es presentaria com a candidat a la Generalitat si hi hagués eleccions plebiscitàries.

Ortega ha insistit en el "compromís" de Duran i d'UDC amb el 'dret a decidir' i ha destacat també que Duran l'està defensant en un entorn que ha qualificat d'hostil perquè a Madrid aquest debat es viu amb agressivitat, ha dit.

CANDIDAT A LES ELECCIONS

Després de preguntar-li si Duran pot presentar-se a les eleccions catalanes, no ha volgut respondre per boca de Duran però ha defensat que el democratacristià és un actiu importantíssim per a UDC i Catalunya. També ha precisat que el fet important és que les persones no s'aferrin al càrrec i que el relleu ha de veure's "en aquest sentit, positiu i de país".

Davant la qüestió de si Duran seria candidat si hi ha plebiscitàries, ha reiterat el seu compromís amb el 'dret a decidir', i ha afegit que "a partir d'aquí, s'obren moltíssims escenaris", incloses unes eleccions plebiscitàries, però no ha concretat més.

Ortega ha matisat que tot i que la dimissió "és una reflexió que porta temps fent" i que Duran ha compartit amb ella, no l'ha compartit amb els òrgans de govern d'Unió.

Ha afegit que si decideix dimitir, demostrarà que "no s'aferra al càrrec, sinó al contrari", ja que busca servir millor als interessos del seu Catalunya.

Fonts d'UDC han explicat a Europa Press que es tracta d'una "qüestió personal" de Duran, i si pren la decisió la transmetrà després de la proclamació de Felip VI com rei, el 19 de juny.

RELLEU EN EL PARTIT

A la pregunta sobre si podria substituir a Duran en algun dels càrrecs que deixi, Ortega ha assegurat que no cal obrir ara el debat dels substituts, tot i que en el partit "hi ha renovació".

"Duran és un actiu molt important, també ho són Josep Maria Pelegrí, Ramon Espadaler, Joana Ortega, Toni Font i altres", ha enumerat.

La vicepresidenta del Govern ha indicat que no és un debat de noms sinó de projectes, i "UDC té un projecte molt clar i està compromesa amb el país".