Publicat 11/5/2020 14:09:13 +02:00CET

AMP.- Coronavirus.- El Govern anuncia "activitats de lleure infantil diferents" per a aquest estiu

Es podran realitzar a partir de la fase 3 de desescalada

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Atenció a la infància, adolescència i joventut de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Georgina Oliva, ha anunciat aquest dilluns la possibilitat de realitzar "activitats de lleure infantil diferents" a Catalunya marcades pel coronavirus.

Ho ha explicat en roda de premsa telemàtica en el marc del document aprovat pel comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) que senta les bases d'aquestes activitats, que són "un factor imprescindible per al desenvolupament integral dels menors".

Aquest document és un full de ruta que treballaran amb el sector de l'oci infantil i també amb els ens municipals perquè "anirà lligat a les diferents velocitats de desconfinament dels territoris", ha explicat Oliva.

La fase 3 del pla de desconfinament del Govern marca la possibilitat de realitzar activitats d'oci infantil, per la qual cosa hi haurà zones de Catalunya que podran realitzar aquestes activitats abans que unes altres.

"No hi ha una data fixa ni homogènia per a tot el territori de l'inici d'activitats", ha puntualitzat Oliva.

Sobre el ventall de possibilitats relacionades amb l'oci infantil, Oliva ha detallat que tant les activitats d'estiu diàries, com els campaments i les rutes per la muntanya tindran el seu protocol propi de desenvolupament.

UN ESTIU DIFERENT

Davant la situació d'excepcionalitat derivada del Covid-19, Oliva ha vaticinat un estiu diferent i ha insistit en la importància de "realitzar les activitats de forma segura i prendre mesures de protecció de cara a la salut dels menors".

Ha anunciat la creació de grups de convivència de màxim deu nens amb un professional, que seran tancats sense interacció amb altres grups per "crear sentit de comunitat i pertinença alhora que s'asseguren les possibilitat de traçabilitat del virus".

També s'incorporaran les mesures de protecció, distanciament social, higiene i desinfecció en "el dia a dia i el subconscient" dels menors, a més d'acompanyament emocional, treball del dolor i expressió de les emocions.

PROTOCOLS

A les entitats i empreses de l'oci infantil se'ls demanarà un protocol específic que garanteixi les mesures anteriors de forma diària, un protocol específic per a la manipulació d'aliments i un altre per a la seguretat dels menors en l'àmbit de la salut.

Oliva ha afegit que demanaran circuits i espais alternatius en cas d'aïllaments per coronavirus, i ha explicat que també hi haurà un protocol de comunicació amb l'atenció primària, encarregada de sectorizar la població durant el procés de desconfinament per detectar nous casos.

Per assegurar que tots tinguin la informació necessària, ha explicat que des de la Conselleria de Salut i la de Treball, Afers Socials i Famílies posaran a disposició una formació específica per als professionals i també eines per als menors.

ACTIVITATS

Sobre les activitats que es podran realitzar, Oliva ha concretat que seran les que sempre s'han fet però de forma diferent, per la qual cosa hauran de trobar "solucions imaginatives i flexibles" a les mesures de seguretat enfront del Covid-19.

Així mateix, ha assegurat que "es podrà fer ús dels equipaments destinats a l'oci infantil a l'estiu com fins ara i anar a la platja, a la piscina i a la muntanya", entre uns altres.

Contador