Publicat 6/5/2020 17:45:32 +02:00CET

AMP.- Coronavirus.- Barcelona anuncia una rebaixa del 75% en la taxa de terrasses fins el 31 de desembre

Terrassa, turisme, estiu (Recurs)
EUROPA PRESS - Archivo

S'ampliarà l'espai per a les terrasses en aparcaments en calçada i carrils de circulació

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que quan acabi l'estat d'alarma i fins el 31 de desembre hi haurà una rebaixa del 75% de la taxa de terrasses, la qual cosa tindrà un cost de set milions d'euros per a les arques municipals.

Ho han anunciat en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, y la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Ecologia, Janet Sanz, per explicar propostes sobre l'activitat econòmica de proximitat i a l'espai públic.

Collboni ha recordat que el consistori no cobra la taxa de terrasses durant l'estat d'alarma, i ha afirmat que la proposta implicarà "donar màximes facilitats i flexibilitzar l'ús de l'espai públic per a les terrasses" i mostres de comerç als carrers.

En aquest sentit, Sanz ha explicat que s'ampliarà l'espai destinat a les terrasses perquè la reducció d'aforament no impliqui perdre taules, i es guanyarà "sense perjudicar els vianants" en aparcaments en calçada i en carrils de circulació.

La regidor ha assegurat que la intenció del consistori és que les terrasses que actualment tenen quatre taules o menys "puguin mantenir el nombre actual de taules, i també proposa que els establiments que no les tinguin puguin disposar d'elles si hi ha espai a prop.

Collboni ha insistit que l'Ajuntament vol "fer compatible mantenir les distàncies de seguretat sanitàries amb el manteniment de les taules i de l'activitat econòmica a la ciutat", i ha demanat corresponsabiliadad als restauradors.

COMERÇ AL CARRER

En relació a la proposta de mostres al carrer, ha dit que la intenció és augmentar la temporalitat d'aquells eixos que ja en tenen, i que els que no tenen mostres de comerç al carrer es puguin acollir a aquesta temporalitat.

A l'inici de la seva intervenció, Collboni ha agraït el treball fet pels grups de l'oposició i els sectors econòmics i gremis implicats, i ha dit que les propostes es materialitzaran com a decrets d'alcaldia que hauran d'aprovar-se en el ple municipal.

Sanz ha apuntat que la decisió és clara i que el Govern vol que sigui un tràmit "ràpid i senzill", mentre que els grups municipals d'ERC, JxCat, Cs, PP i BCN Canvi han mostrat el seu suport a la mesura.

El regidor d'ERC Jordi Castellana ha defensat les mesures per mantenir les ocupacions en el sector de la restauració i el comerç, mentre que Elsa Artadi (JxCat) ha celebrat la "rectificació" d'una taxa de terrasses que qualifiquen d'abusiva.