Publicat 28/10/2021 20:26

AMP.- Cellnex factura 1.760 milions fins al setembre, un 53% més

Archivo - Arxivo - Logo de Cellnex Telecom
CELLNEX - Archivo

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

Cellnex ha facturat 1.760 milions d'euros fins al setembre, un 53% més, per la "consolidació" de les adquisicions d'actius l'any 2020 i en els nou primers mesos de 2021, ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous.

Ha registrat un Ebitda de 1.334 milions (un 59% més) i unes prdues de 145 milions en el resultat net per l'impacte de les majors amortitzacions i costos financers associats al procés d'adquisicions i la "consegüent ampliació del perímetre".

El director financer del grup, José Manuel Aisa, ha indicat que l'empresa amortitza en 15 anys contractes d'una vida de 40 o 50 anys, el que provoca que es tinguin prdues els primers anys: "Som un inversor a llarg termini".

L'empresa de telecomunicacions preveu per al tancament de l'any uns ingressos de 2.500 milions d'euros i un Ebitda ajustat de 1.900 milions.

La companyia ha donat a conixer aquest mateix dijous el tancament de la compra del 100% d'Hivory a Altice France i Starlight Holdco, companyia que gestiona els 10.500 emplaaments que donen servei majoritriament a l'operador francs de telefonia mbil SFR.

L'acord suposa per Cellnex una inversió de 5.200 milions que anir acompanyada d'un programa a vuit anys vista per altres 900 milions d'euros destinats al desplegament, entre altres projectes, de fins el 2.500 nous emplaaments.

INVERSIONS

Durant l'any, la companyia ha tancat, a més, les operacions de compra de Play i Polkomtel Infrastruktura a Polnia i la fusió de la seva activitat de torres de telecomunicacions als Pasos Baixos amb la de DT.

Així mateix, a l'abril va dur a terme una ampliació de capital per 7.000 milions d'euros destinada a reforar els recursos propis per finanar l'ampliació del portafoli d'infraestructures de telecomunicacions que gestiona la companyia a Europa.

Segons el director financer, "l'empresa est complint tot all amb que s'havia comproms" i ha dit que el negoci del servei d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mbils és el que ha aportat un major nombre d'ingressos, amb un 86% i 1.519 milions d'euros, el que suposa un creixement del 69% respecte l'any 2020.

Els punts de presncia han augmentat un 70% i ha ampliat el seu portafoli de projectes de connectivitat ferroviria amb l'adjudicació del contracte per desplegar la cobertura mbil "multi-operador" a les noves línies de metro 16 i 17 del projecte Grand Paris Exprés.

DEUTE FINANCER

Aisa ha explicat que la companyia té una liquiditat "molt forta" de 14.300 milions d'euros al tancament de setembre de 2021 i que seguir així, malgrat la inversió que suposa la compra d'Hivory.

També ha assenyalat que l'empresa "no emetr més deute" en el que queda d'any, recordant que l'última emissió de bons es va fer al setembre amb un import de 1.850 milions d'euros.

Cellnex "disposa d'una estructura de deute marcat per la flexibilitat que li aporten els diferents instruments utilitzats", ha afegit.

Concretament, el deute net a 30 de setembre ascendia a 8.613 milions d'euros --en comparació als 6.500 milions en finalitzar el 2020--, el 88% referenciada a tipus fix.

El consell d'administració de Cellnex va acordar dimarts passat el repartiment d'un dividend amb crrec a la reserva de prima d'emissió per import de 20,4 milions d'euros, la qual cosa implica 0,03004 euros a cadascuna de les accions existents i en circulació amb dret a percebre aquest dividend.

La data de pagament ser el proper 4 de novembre, sent el dia anterior la data en la qual es determinaran els titulars inscrits que tenen dret a percebre el dividend.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés