Publicat 19/5/2014 14:37:24 +02:00CET

Tremosa recorda a ERC que els adversaris són PP i PSOE en pro de la consulta

Albert Batalla, Ramon Tremosa, Mireia Canals, Pedro Morán (CiU)
EUROPA PRESS

LA SEU D'URGELL (LLEIDA), 19 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, ha recordat aquest dilluns a ERC que els adversaris a batre en aquestes eleccions són PP i PSOE per fer possible la consulta, al marge de la "rivalitat sana".

"Està molt bé la rivalitat entre CiU i ERC, però no oblidem que els partits espanyols poden bloquejar la consulta a Catalunya gràcies als vots que aconsegueixen a Catalunya", ha advertit en roda de premsa a La Seu d'Urgell al costat de l'alcalde, Albert Batalla.

Per això ha instat els republicans a no despistar-se, després que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, hagin entrat en un cos a cos en la campanya erigint-se com els que garanteixen que la consulta es tirarà endavant.

Tremosa ha constatat que populars i socialistes van ser el 2004 els més votats a Catalunya, i que no hi ha hagut mai l'oportunitat que partits catalans com CiU i ERC puguin vèncer en unes europees: "No ha passat mai. Fins que no ho vegi no m'ho creuré".

Per això, ha instat l'electorat d'aquestes dues formacions a mobilitzar-se el 25 de maig i ha recordat que a les eleccions del 25 de maig competeixen partits "que neguen drets bàsics com la consulta", en al·lusió a PP i PSOE.

"Si PP i PSOE obtenen vots de catalans, faran possible el bloqueig, l'estatus quo, i donaran arguments per dir que no hi ha demanda a Catalunya per la consulta", ha advertit l'eurodiputat, que desitja que totes les formacions partidàries del 'dret a decidir' obtinguin un gran resultat, també ICV-EUiA i la CUP si es presentés, tenint en compte que tots els resultats s'analitzaran en clau de suport al procés sobiranista.

"Que ens vagi a tots molt bé, però estaria bé que CiU fes un grandíssim resultat amb la participació més alta possible", ha afegit Tremosa, després d'assegurar que no estarà satisfet si guanya però hi ha baixa participació.

Després de preguntar-se-li si una victòria d'ERC li semblaria positiva, ha respost que ja es veurà perquè dependrà de diferents variables, deixant entreveure que el suport que obtinguin una o una altra formació és secundari: "Ens la juguem com a país", ha al·legat.

Tremosa ha defensat que Mas es limita a seguir el full de ruta sobiranista, per la qual cosa no veu "cap debilitat" en ell ni en la seva voluntat, i ha destacat que és precisament des de la fortalesa que ha ofert a ERC anar amb CiU a les eleccions.

Segons ell, la llista única buscava "blindar" Artur Mas davant d'una possible 'guerra bruta' de l'Estat, i Mas no hauria hagut de participar llavors personalment en mítings, de manera que podria haver-se limitat a exercir el paper de president durant la campanya.

SOBRE EL TRIPARTIT

També ha assegurat que la 'marca tripartit' és del passat i que els catalans ja es van pronunciar sobre aquesta qüestió a les eleccions catalanes del 2010, apartant-los de la Generalitat.

Tot i això, ha destacat que ell no recorre a les crítiques contra el tripartit durant els mítings que ha realitzat, i ha instat a avançar sense mirar enrere: "El passat ha passat. Ha deixat herències però cal mirar endavant".