Actualitzat 20/5/2014 20:42:54 +00:00 CET

Junqueras vol veure a ERC com el partit del "discurs majoritari" a Catalunya

El candidato de ERC J.M.Terricabras y el presidente del partido O.Junqueras
EUROPA PRESS

Ironitza que els "millors socis" d'ERC, Duran i Navarro, porten molt sense parlar

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BARCELONA), 20 maig (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat aquest dimarts que el seu partit és l'únic capaç de construir un "discurs majoritari" per canviar la realitat a Catalunya, portant-la a la independència i millorant la seva realitat econòmica i social.

"Qui transforma la realitat no és qui més diu que vol transformar-la, sinó qui acumula les forces necessàries per fer-ho. Això només ho pot aconseguir ERC. Ningú més està en condicions de construir un discurs de majories", ha sentenciat en un míting davant d'unes 400 persones a Cornellà de Llobregat.

Per transformar aquesta realitat, ha dit que ERC ha de construir un discurs que puguin subscriure el "90%" dels treballadors, dels empresaris, dels autònoms, dels estudiants, dels jubilats i dels venedors.

Tot i que vol uns bons resultats, ha relativitzat el desenllaç a les europees per a ERC perquè haurà moments que seran més decisius, però ha advertit que el partit té en els pròxims mesos "la responsabilitat històrica per acumular les forces per canviar la realitat".

Ha sostingut que, per a Catalunya, formar part d'Espanya és un llast perquè el Govern espanyol "no compleix mai amb la seva paraula" i, per exemple, no respecta els terminis acordats per tenir fetes algunes infraestructures, com els accessos ferroviaris al port de Barcelona.

INDEPENDÈNCIA I MULTINACIONALS

Assegura que el procés sobiranista no només no espanta la inversió estrangera, sinó que aquesta està creixent en els últims mesos, i que a les multinacionals "el que els preocupa és el preu del quilowatt l'hora i no la independència".

El republicà ha afegit que ERC parla amb grans empreses i importants fons d'inversió, que no expressen la seva preocupació per la consulta, sinó per l'accés a l'energia, per la necessitat de millorar les infraestructures i per la dificultat d'accedir al crèdit a Espanya.

Ha responsabilitzat al PP i al PSOE d'aquests problemes, i els ha acusat d'actuar a Espanya com "un partit gairebé únic" que a penes mostra diferències a l'encarar els reptes i problemes de la gent.

OBJECTIU D'EURODIPUTATS

També ha volgut rebaixar l'eufòria entre els seus, assegurant que és "impossible" obtenir tres eurodiputats com li auguren algunes enquestes, i ha dit que l'objectiu és aconseguir dos, alguna cosa que també veu com un repte difícil.

A l'iniciar el míting, ha ironitzat que els "millors socis" d'ERC al fer campanya, Josep Antoni Duran (CiU) i Pere Navarro (PSC), no estan parlant molt als últims dies: "No sé si és perquè no volen dir res o perquè no s'ho deixen dir. Tots dos feien campanya per mi; ara ens trobem que l'hem de fer perquè no ens la fan ells".

Junqueras interpreta que algunes declaracions tant de Duran com de Navarro beneficien a ERC, pel que lamenta que no hagin assumit més protagonisme en aquesta campanya.

A més, ha revelat que quan era eurodiputat --ho ha estat després de les europees del 2009-- el secretari d'Estat per a la Unió Europea va acudir a reunir-se amb ell per "renyar-lo perquè treballava massa".