Álvarez de Toledo afirma que TV3 "participa activament en un cop a la democràcia"

Publicat 15/4/2019 11:50:51CET
28.- Álvarez De Toledo Assegura Que Tv3 "Participa Activament En Un Cop A la Democràcia"
@ELSMATINS

Critica l'educació a Catalunya i diu que existeixen manuals que ensenyen "literalment la mentida"

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dilluns que TV3 participa activament en un cop a la democràcia i que a Catalunya es fa servir la televisió pública per fer mal i de vegades humiliar i riure's de la meitat dels catalans: "És una televisió residual".

Així s'ha expressat en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, en la qual ha criticat el sistema educatiu català en considerar que existeixen manuals delirants en què s'ensenya una visió esbiaixada, l'odi a l'espanyol i la demonització de la història espanyola: "Se'ls ensenya literalment la mentida".

També ha assegurat que en alguns llibres de text s'ensenya el sistema polític des de les institucions locals, com els ajuntaments, fins a l'ONU sense explicar l'Estat espanyol.

"El nacionalisme s'ha apoderat de l'educació, del sistema cultural i de la televisió pública. Per això és tan perillós com a ideologia, el que nosaltres volem és fer front al nacionalisme i retornar l'autonomia a Catalunya", ha afirmat.

"INVESTIDURA IMMORAL"

Ha qualificat la investidura del president del Govern central, Pedro Sánchez, d'immoral per tenir el suport dels independentistes i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha definit com a "pròfug de la democràcia".

Ha apostat per enfortir l'alta inspecció de l'Estat per evitar que s'ensenyi una "visió esbiaixada" sobre la història, i establir matèries troncals a tot Espanya perquè no estigui mitificada.

Ha afirmat que l'independentisme ha enterrat socialment la meitat de Catalunya i ha dit que està cansada que el PSOE faci servir la paraula diàleg: "Quan parlen de diàleg estan parlant de més cessions al separatisme, volen dir desigualtat".

VOX

Álvarez de Toledo també ha explicat que ha tornat al PP per defensar els valors de la democràcia, la llibertat i la defensa del pacte del 1978, i ha afirmat que per a ella seria vàlid un pacte amb Vox com el que es va aconseguir a Andalusia.

En una entrevista de RNE-Ràdio 4 recollida per Europa Press, l'aspirant al Congrés també ha assegurat que "si Vox pot ser fill d'algú és de les bogeries del PSOE i els seus pactes amb el secessionisme".

A més, ha assenyalat que a Catalunya sembla que cal fer política amb antiavalots: "Em preocupa l'auge de la violència política", ha valorat, i ha criticat Sánchez per, segons ella, buscar aliats entre els agressors, entre els quals ha inclòs els estudiants de la UAB de dijous passat, Otegi i Puigdemont.

"Hi ha dos models: un model de ruptura del nostre Estat Constitucional i un altre d'enfrontament. Uns defensen la unió i uns altres la disgregació i la secessió, i Sánchez està amb ells", ha resumit.

"REVOLUCIÓ FISCAL"

Álvarez de Toledo ha apostat per una reagrupació de l'espai constitucionalista i per plantar cara "al nacionalisme", en referència a Catalunya.

També ha explicat que l'arribada del PP al Govern d'Espanya suposarà una revolució fiscal que anirà acompanyada de disminucions en l'IRPF i l'impost de societats, i treurà els impostos de patrimoni i successions.

"Reduir l'autonomia del nacionalisme i enfortir l'autonomia dels ciutadans. Aquesta revolució fiscal serà molt positiva per a Catalunya. Ha marxat gent a altres parts per un aclaparament fiscal", ha afegit.