Publicat 1/9/2020 21:21:48 +02:00CET

Aigües de Barcelona nega errors en el rebut de l'aigua i atribueix la pujada a la taxa de residus

Aixeta d'aigua
EUROPA PRESS - Archivo

Respon a l'AMB que va facturar segons el reglament sobre l'aigua

BARCELONA, 1 set. (EUROPA PRESS) -

Aigües de Barcelona ha negat "qualsevol error" en la facturació de l'últim rebut de l'aigua a Barcelona, i ha atribuït l'increment registrat en l'última factura a la nova taxa de residus de l'Ajuntament de Barcelona.

En un comunicat, defensa haver aplicat "de forma estricta" el mètode fixat en el reglament sobre el cicle de l'aigua, després que el vicepresident de Planificació Estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jordi Martí, hagi atribuït la pujada a un error d'Aigües de Barcelona fruit de la regularització de les factures després del confinament.

Durant l'estat d'alarma pel coronavirus, Aigües de Barcelona va realitzar lectures estimades davant la impossibilitat de fer lectures manuals d'alguns comptadors, fet del que "va advertir" l'AMB.

L'entitat sosté que va seguir aquest mètode conforme al Reglament de Servei metropolità del cicle integral de l'aigua: "Qualsevol canvi o nou mètode que es vulgui aplicar de forma generalitzada necessitaria una modificació del reglament, que haurà d'aprovar el propi regulador, que és qui té la competència".

En tot cas, Aigües de Barcelona està atenent "les especificitats individuals de tots aquells que ho requereixin".

LA NOVA TAXA MUNICIPAL

Per a Aigües de Barcelona, el principal increment de la factura és conseqüència de la inclusió de la nova taxa de residus de l'Ajuntament de Barcelona, cosa que consideren que "es farà evident en les properes factures".

Martí (AMB) havia comparegut aquest dimarts en roda de premsa després que usuaris es queixin d'increments molt importants en l'últim rebut, i que usuaris i famílies havien relacionat amb el primer cobrament de la nova taxa de residus municipal i amb un increment de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus