Publicat 21/11/2019 18:17:45 +01:00CET

Aigua és Vida critica la sentència del TS i diu que el 80% vol una gestió pública

Ángel Simon, president d'Agbar.
AGBAR - Archivo

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La plataforma Aigua és Vida ha criticat aquest dijous la sentència del Tribunal Suprem (TS) que avala la societat mixta Aigües de Barcelona constituïda el 2012 per Agbar i l'AMB, i tomba l'anul·lació emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC, i ha defensat que el 80% de la ciutadania "vol una gestió pública i democràtica de l'aigua".

"La sentència ens deixa una empresa que continuarà proveint 23 ciutats durant 95 anys en total, sense un contracte legítim de subministrament, en contra del que un 80,6% de la ciutadania vol i del que les lleis actuals dicten", ha assegurat l'entitat en un comunicat.

Ha recordat que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i el Consell d'Associacions de Barcelona, amb el seu suport, han instat l'Ajuntament de Barcelona i totes les forces polítiques que prenguin totes les mesures que estiguin al seu abast per mantenir un vigor el Reglament de Participació Ciutadana que "Agbar vol dinamitar".

La plataforma critica que Agbar controla el 70% de l'empresa mixta, la qual "obté uns beneficis anuals de 30 milions d'euros mentre ha executat 75.000 talls d'aigua a Barcelona durant vuit anys".

Així mateix, defensa que la tendència a la remunicipalització de l'aigua segueix a Catalunya, amb més de 28 municipis des del 2010, malgrat les dificultats que consideren que hi ha, i agraeix el suport de les més de 250 organitzacions que han signat el Compromís per a l'Aigua Pública i Democràtica.