BARCELONA 22 oct. (EUROPA PRESS) -
El pastisser Christian Escribà ha recopilat la seva trajectòria al llibre 'Escribà, el arte de convertir la pastelería en il·lusión', que recull la història de l'empresa, l'actualitat i les seves especialitats i grans produccions.
En roda de premsa aquest dimarts, ha declarat que s'ha trigat "set anys a confitar el llibre", i que porta una càrrega històrica de 107 anys, referint-se a la centenària pastisseria barcelonina de la seva família.
Al llarg de les més de 200 pàgines d'aquest volum de luxe es recullen pastissos com l'enorme buldog que va preparar per al tancament del restaurant elBulli de Ferran Adrià, les desfilades de moda amb peces comestibles, i les joies de caramel que es venen a 16 països diferents, els 'candy glam rings'.
El llibre té tres pròlegs, escrits pel xef Ferran Adrià, el crític gastronòmic del diari El Mundo Xavier Agulló, i pel cantant Loquillo, dels quals Escribà ha dit que són els seus millors amics.
Adrià ha recordat que en un moment de crisi com l'actual és important que es publiquin llibres del sector, i ha sentenciat que "la rebosteria és cuina".
UNA EMPRESA FAMILIAR
L'empresa Escribà es va fundar el 1906, i generació rere generació la família ha renovat el sector de la rebosteria; segons Adrià, l'avi de Christian va actualitzar la tècnica de treballar el sucre, i ha afirmat que Antoni Escribà --el pare de Christian-- va revolucionar el treball amb la xocolata.
És per això que Adrià ha reflexionat sobre el pes que ha hagut de suportar Christian en haver de competir amb els seus predecessors, però que ha aconseguit estar a l'altura en desenvolupar "una pastisseria 'performance' única al món".
Adrià ha destacat la humilitat de Christian Escribà perquè aquest dóna molta importància al pes i a la trajectòria de la seva família, però ha volgut especificar que Escribà és un "top mundial".
Loquillo ha emfatitzat el caràcter creatiu d'Escribà, i ha sentenciat que amb ell ha compartit "els grans projectes de creació" de la seva vida.
Christian Escribà ha estat reconegut com a Millor Pastisser d'Espanya per l'Acadèmia Espanyola de Gastronomia i és membre de l'Academie Culinaire de France, i alhora regenta dos establiments a Barcelona: l'original de la Gran Via i un altre a la Rambla.