Publicat 28/04/2014 22:47

El Celler de Can Roca de Girona cau al segon lloc de millor restaurant del món

Restaurante El 'Celler de can roca'
CELLER DE CAN ROCA

GIRONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

El Celler de Can Roca de Girona ha obtingut aquest dilluns el títol de segon millor restaurant del món després d'ocupar el primer lloc l'últim any, segons la llista internacional dels 50 millors restaurants que publica cada any la revista 'Restaurant magazine'.

El resultat s'ha conegut aquesta nit en una gala a Londres i ha suposat la pèrdua de la primera posició per part del restaurant gironí, que l'any passat va ocupar el lloc número 1 per primera vegada; el 2011 i en 2012 ja s'havia situat en el segon lloc.

Així, El Celler de Can Roca ha perdut el títol de millor restaurant del món contra el local Noma de Copenhaguen, del danès René Redzepi, que havia caigut a la segona posició a favor de l'establiment gironí l'últim any --tot i que entre 2010 i 2012 ja havia liderat el rànquing--.

El Celler de Can Roca, que també disposa de tres estrelles Michelin des del 2009, ha competit amb altres restaurants d'alt nivell gastronòmic per aconseguir aquesta segona posició en la classificació mundial, que es determina per les votacions de 900 experts internacionals.

L'establiment gironí, que Joan i Josep Roca van obrir a un barri dels afores de Girona el 1986 i que el 1998 va incorporar a la cuina al seu germà petit, Jordi, se situa a prop del bar-restaurant dels seus pares --Can Roca--.

JORDI ROCA, MILLOR PASTISSER DEL MÓN

A més, en la gala d'aquest dilluns de la revista 'Restaurant magazine' també s'ha premiat en especial a Jordi Roca --encarregat de la postres al Celler de Can Roca de Girona--, que ha estat proclamat millor pastisser del món.

Aquest any ha estat la primera vegada que la classificació mundial premia a un pastisser com el millor del món i, per tant, el germà petit dels Roca ha tingut l'oportunitat d'estrenar el guardó, que ha recollit en persona.

PROMOCIÓ A LONDRES DE LA CUINA CATALANA

Aquest mateix dilluns, aprofitant la gala de la llista dels 50 millors restaurants, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha presentat a Londres la candidatura de la cuina catalana que pretén ser reconeguda com Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Espasa ha comptat amb el suport del xef Joan Roca, qui ha manifestat que la cuina d'autor que es practica al Celler de Can Roca és hereva de la cuina tradicional catalana perquè els tres germans "hem begut de les seves arrels i l'hem transformat en cuina d'avantguarda".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés