BARCELONA, 26 juny (EUROPA PRESS) -
El Govern basc i la Generalitat han organitzat aquest dijous a Barcelona un 'showroom' conjunt amb 35 empreses d'alimentació i begudes dels dos territoris --24 de basques i onze de catalanes-- davant d'un públic majoritàriament professional del sector de la restauració.
Segons han informat en un comunicat els dos governs, les empreses basques han servit degustacions de txakolí, vins, sidra, conserves, formatge i carns, entre d'altres productes.
Hi han participat cellers com Solagüen, Gómez de Seguro y Pagos de Leza; productors de txakolí com Iturrialde, Arzabro i Akarregui Txiki; de sidra com Sagarkide; de conserves com Zubeltzu, Berrenetxe, Agiña, Ortiz i Ibarlur; de carns com Lumagorri i Harakai, i de formatge D. O. Idiazabal com l'empresa Artzai Gazta.
Pel que fa a la part catalana, s'han degustat productes com olis, vins, caves, mongetes, olives, bolets i 'carquinyolis', amb la participació d'empreses com Molí d'Oli Gasull, Dama d'Elaia, Urdet, Blai Peris, Bonans, Olis Solé, Cooperativa Sant Isidre i Celler El Grial.
Durant el 'showroom', el xef català Nandu Jubany --amb una estrella Michelin-- i el basc Pedro Subijana --amb tres estrelles-- han protagonitzat una demostració de cuina amb productes catalans i bascos.
L'acte també ha tingut la presència de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern basc, Arantza Tapia, i del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí.