Publicat 01/11/2014 12:56

Casino Barcelona fusiona la gastronomia peruana i japonesa al seu nou restaurant Ají

Restaurante Ají de Casino Barcelona (Grupo Peralada)
CASINO BARCELONA

Grup Peralada dinamitzarà aquest espai amb activitats culturals a llarg termini

BARCELONA, 1 nov. (EUROPA PRESS) -

Grup Peralada ampliarà l'oferta gastronòmica de Casino Barcelona amb el seu nou restaurant Ají, un espai de cuina Nikkei --fusió de gastronomia peruana i japonesa-- que es preveu dinamitzar amb activitats culturals a llarg termini.

El local, amb una superfície de 120 metres quadrats i amb capacitat per a 42 persones --24 places addicionals quan s'inauguri la terrassa en el futur-- ha suposat una inversió econòmica "elevada" i la creació de vuit llocs de treball, han explicat a Europa Press fonts del Grup Peralada.

La cuina Nikkei va néixer al Perú amb l'arribada dels primers japonesos a finals del segle XIX i principis del XX, i es diu que el seu origen prové de la necessitat dels nous habitants d'adaptar-se a una nova dieta.

Els japonesos es van trobar sense els seus ingredients per preparar les seves tradicionals receptes, pel que van haver de substituir-los per productes locals, barrejant així la gastronomia peruana amb la japonesa i donant lloc a la cuina Nikkei.

Sota el nom d'Ají, un dels productes més utilitzats en l'elaboració de la cuina peruana i que significa 'gust' i 'sabor' en japonès, Casino Barcelona s'ha fet eco d'una gastronomia que fins als anys 70 va estar limitada a l'àmbit domèstic.

Xefs internacionals com Humberto Sato, Luis Arévalo i Gastón Acurio l'han exportat a restaurants de tot el món, i a l'Ají seran els cuiners Santiago Forero (Bogotà) i Alejandra Ormeño (Lima) els encarregats de portar a Barcelona el gust Nikkei.

Tiraditos, un plat peruà de peix cru tallat en forma de sashimi en una salsa picant freda i àcida; piqueos, patates farcides de guisat de carn i 'ajís', i 'cebiches' són alguns dels plats característics del nou restaurant.

L'Ají se suma a Exquisit Restaurant, cuina catalana amb especialitats italianes; el Buffet del Casino, amb 30 especialitats mediterrànies maridades amb música en directe; el Casino Cafè Snack&Tapes, un espai pensant per a petites degustacions i continuar amb l'experiència de joc; la vinoteca i la barra All Drinks.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés