Ada Colau es recupera d'una operació d'hèrnia del dissabte 21

Publicat 31/12/2019 21:23:05CET
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Explica els efectes que la majoria de mares pateixen arran d'un embaràs

BARCELONA, 31 des. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dimarts via Facebook que acaba 2019 recuperant-se d'una operació per una gran hèrnia que tenia des del seu últim embaràs, per la qual cosa va passar pel quiròfan el dissabte 21, l'endemà de l'últim ple municipal de l'any.

Colau afirma que l'operació va anar bé i explica els problemes que li ha comportat l'hèrnia arran de tenir el seu segon fill, a l'abril de 2017, amb 43 anys.

Amb la seva explicació pretén "visibilizar els efectes col·laterals que moltes dones (la majoria)" han d'assumir arran d'un embaràs, entre els quals també cita les estries, la baixa autoestima, les pors i inseguretats, el pes de la responsabilitat i que es negui la seva desitjabilitat i sexualitat, diu.

CRÍTIQUES

"A les xarxes socials he hagut d'aguantar milers de tuits i fotos amb insults, o mentides horribles com que em reia de les víctimes de l'atemptat terrorista a les Rambles mentre amagava 'un ciri' sota la meva camisa (era l'hèrnia del meu melic, quatre mesos després de donar a llum)", afegeix.

Ha lamentat passar dos anys i mig amb una hèrnia dolorosa: "No era greu, no era qüestió de vida o mort, però a mi m'ha condicionat la meva vida i la meva autoestima".

"Dos anys i mig després, als masclistes imbècils que m'heu insultat per tenir un bony a la panxa... que us donin. No tinc res més a dir-vos", afegeix.

En canvi, ha donat gràcies a la generositat de les mares que sofreixen, i acaba: "El 2020, seguirem treballant per un món feminista, és a dir, un món que posi la vida al centre. Totes les vides i amb totes les cures possibles. Per a totes i tots".

Contador