Publicat 8/5/2019 19:26:34 +02:00CET

Ada Colau es postula com a garantia de progressisme i l'oposició demana un canviar de model

26M.- Colau Es Postula Com a Garantia De Progressisme I L'Oposició Demana Canviar De Model
@CUATRO

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, s'ha postulat aquest dimecres com l'única opció que garanteix un Govern municipal "progressista d'esquerres", mentre que l'oposició ha coincidit que és necessari un canvi a l'Ajuntament per canviar el model de ciutat.

En un debat a Cuatro recollit per Europa Press, en què hi han participat els candidats Ada Colau (BComú), Elsa Artadi (JxCat), Manuel Valls (Barcelona Pel Canvi-Cs), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i Anna Saliente (CUP) han abordat reptes com el procés sobiranista, la seguretat i l'habitatge, entre d'altres.

En ser preguntada per l'augment de la inseguretat a Barcelona, Colau ha reconegut l'augment dels robatoris en un 90%, ha insistit que la ciutat necessita nous agents dels Mossos, i Artadi li ha retret que triga tres anys a adonar-se que la seguretat és important.

Maragall ha dit: "No volem baralles entre governs, sinó coordinació", mentre que Valls ha assegurat que la situació s'ha escapat de les mans, per la qual cosa ha promès 1.500 nous agents de la Urbana; i Bou ha afirmat que molta gent creu que la capital és 'jauja' i es permeten el top manta, els narcopisos i les ocupacions.

En relació amb l'habitatge, Colau ha reclamat que el proper govern central del PSOE reguli els preus dels lloguers; Collboni ha promès que si és alcalde construirà 1.000 pisos socials l'any, mentre que Saliente ha apostat per expropiar els 10.000 pisos buits que hi ha a la ciutat per destinar-los a habitatge social.

Bou ha insistit a edificar els prop de 100 solars buits que té la ciutat, Maragall ha assegurat que els lloguers es poden regular al Parlament sense necessitat de passar pel Congrés, i Artadi ha rebutjat regular els lloguers per llei i reclama incentius fiscals per reduir els preus, mentre que Valls demana un "gran pacte" amb les empreses privades.