Publicat 10/5/2020 23:18:13 +02:00CET

Ada Colau demana que els ajuntaments puguin invertir els seus estalvis en reconstruir i ajudar

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista de la Sisena
@OBJETIVOLASEXTA

BARCELONA, 10 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest diumenge que el Govern central permeti als ajuntaments invertir ara el que han anat estalviant i aconseguint com a superàvit des de fa temps, per "compensar" els efectes socieconòmics del coronavirus, invertint-ho en serveis socials i en acompanyar el teixit econòmic de proximitat.

En una entrevista de La Sexta recollida per Europa Press, ha dit que des del Govern espanyol "hi ha hagut una resposta de bona voluntat i predisposició, però no s'ha concretat" quan ella els ho ha demanat.

"Que ens permetin utilitzar els nostres estalvis per compensar" la situació, ha insistit, i ha defensat que l'Ajuntament de Barcelona ja ha demostrat durant la pandèmia la seva eficàcia de gestió i de coordinació amb la Generalitat per prendre mesures.

Colau ha destacat que els ajuntaments seran claus en el desconfinament per aplicar les decisions del Govern central; per exemple, per fer els "reajustaments" que calgui a les indicacions que vagi marcant la Moncloa.

ENCARA EN FASE 0

Ada Colau comprèn que Barcelona segueixi en fase 0 de desconfinament ("Estem d'acord a ser prudents") i esperar més dies que altres localitats, encara que constata que les dades van millorant.

Mentrestant, ja es prenen mesures, com canviar l'espai públic per donar espai a terrasses (treient espai a cotxes, no a vianants, com ja es va fer poc abans ampliant carrils bici i voreres).

ÉS PREMATUR POSAR DATA

Creu que és aviat per saber quin dia pot entrar Barcelona en fase 1, i ha deixat clar que "això no és una competència" de rivalitats entre municipis ni entre administracions.

Sobre la seva relació amb l'alcalde de Madrid aquests dies, ha explicat que han tingut "bastant relació" les últimes setmanes, han constatat grans coincidències sobre l'impacte del coronavirus, i han col·laborat amb molt bon to i cordialitat.

IMPOSTOS I TAXES

En preguntar-se-li si ajudarà els comerços baixant taxes, Colau ha contestat que ja s'ha anunciat una mesura per unanimitat del ple municipal: la subvenció del 75% de la taxa de terrasses, de manera extraordinària per a aquests mesos.

En canvi, consideraria "una barbaritat" treure tots els impostos, perquè cal que tota administració tingui capacitat d'acció; el que defensa és que hi hagi més impostos a grans fortunes i menys als més pobres.

Quant a que no se sàpiguen els noms del comitè d'experts del Govern espanyol, ha contestat que no coneix bé les circumstàncies del tema.

EL CONCERT POLÈMIC

Sobre el concert organitzat amb 200.000 euros de diners públics i que es va acabar suspenent per renúncia dels artistes, ha afirmat que es va anul·lar per la polèmica: "Mirem cap endavant", encara que ha defensat que la idea del concert era bona, i que no hi havia beneficis per a ningú sinó que es pretenia cobrir despeses.

L'Ajuntament "es va oferir a cobrir part dels costos tècnics", ha dit, i ha afegit que un acte cultural no era contradictori amb les inversions socials.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés