Publicat 18/5/2020 22:39:19 +02:00CET

Ada Colau defensa que Barcelona passi a fase 1 i demana prudència per "seguir avançant"

   Veu la proposta "factible" gràcies a les dades epidemiològiques i a la coordinació entre administracions

   BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu suport a la proposta del Govern que la ciutat passi a fase 1 el dilluns en el pla de desescalada pel coronavirus: "Volem seguir avançant i per això és necessari que siguem responsables i prudents".

   Els avanços en la gestió de la pandèmia que avalen la proposta de canvi s'han produït "gràcies al comportament de la ciutadania", ha sostingut Colau, en un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona aquest dilluns.

   La proposta remesa al Govern central "s'ha treballat de forma coordinada i compartida en el marc de l'oficina conjunta engegada pel Govern i l'Ajuntament" perquè la desescalada es faci de forma segura, ha explicat el consistori.

   Fruit d'aquesta feina conjunta i coordinació --ha exposat l'alcaldessa-- ambdues administracions estan en condicions de fer una proposta "factible" que té en compte la bona evolució de les dades epidemiològiques a la ciutat.

   També ha celebrat que, després d'entrar Barceona en la fase 0 avançada, la ciutat "a poc a poc va recuperant la vida als barris i tota l'activitat econòmica" --aquest dilluns han obert el 80% dels comerços--.

Contador