Publicat 13/2/2019 17:06:32CET

6.700 barcelonins s'involucren en processos participatius durant el primer any de les noves normes de participació

EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

Més de 6.700 persones s'han implicat en un total de 33 processos participatius que s'han desenvolupat durant el primer any de l'entrada en vigor del nou Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona, en un total de 266 sessions i tallers de debat en els quals la ciutadania ha donat la seva opinió sobre els projectes de la ciutat.

Ho ha explicat la regidora de Participació, Gala Pin, en la presentació de l'informe sobre el reglament duta a terme aquest dimecres a la Comissió de Presidència i Seguretat, en què també ha destacat que s'han incorporat diversos tècnics de participació a tots els districtes i que s'han convocat 252 persones de personal tècnic per ampliar la seva formació, tant d'àrees i districtes municipals, com d'instituts i organismes autònoms.

Els processos en què han participat els barcelonins han estat per debatre temàtiques com el Reglament per a l'Equitat de Gènere de l'Ajuntament, el Pla de Mobilitat de Ciutat Vella o el pla educatiu dels barris de Vallcarca-Els Penitents i el Coll.

"Queda molta feina per fer, per incorporar la veu dels veïns que no se senten representats sobretot en iniciatives ciutadanes", ha apuntat Pin, que ha destacat que gràcies a què el reglament apunta el procediment per presentar una iniciativa ciutadana, els veïns n'han presentat un total de nou, que permeten que la ciutadania intervingui per promoure actuacions per part del consistori i que s'activa amb una recollida de signatures.

MÉS PRESÈNCIA

Per donar a conèixer el nou reglament, també s'ha creat un lloc web en què s'expliquen els canals de participació, i s'han editat infografies que mostren el funcionament dels canals de participació, així com s'ha editat el nou reglament en format de llibre, que es distribuirà durant el primer trimestre del 2019.

L'oposició ha demanat al Govern de Colau que tingui més presència mitjançant els seus consellers en els òrgans de participació dels barris de Barcelona, com els Consells de Barri, i ha demanat als comuns que escoltin més els veïns i les seves entitats, i en facin una valoració conjunta sobre la participació ciutadana.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.