BARCELONA, 10 gen. (EUROPA PRESS) -
Un total de 30 escoles de Barcelona se sumaran aquest curs al programa municipal que promou menús més sans i sostenibles als centres, amb més presncia de protena vegetal i menys carn vermella o processada.
Es tracta de la iniciativa 'Menjadors escolars més sans i sostenibles', que supervisa l'Agncia de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i que es va posar en marxa fa un any, informa l'Ajuntament en un comunicat aquest diumenge.
La prova pilot va comenar a sis escoles, i el consistori preveu desplegar-la als centres públics i concertats d'infantil i primria de la ciutat aquest curs 2021-22.
En el marc d'aquest projecte, personal de l'ASPB ha impartit formació a monitors i cuiners i ha compartit amb les famílies propostes de menús i receptes amb cereals, llegums i hortalisses, sense productes d'origen animal.
Aquestes accions --ha explicat el consistori-- pretenen avanar en la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d'evolucionar" cap a dietes més saludables i sostenibles, especialment a través del sistema educatiu.
GEMMA TARAFA
La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha afirmat que les dades sobre alimentació a Barcelona mostren la necessitat de treballar en menús més saludables i verds: "El 78% dels nens entre 3 i 4 anys i el 42% dels adolescents entre 13 i 19 consumeixen més carn de la que es recomana".
Ha destacat que, durant la prova pilot, es van analitzar els menús escolars per introduir-hi productes de temporada i de proximitat.
"Aix que ja aplicvem a les guarderies municipals ja ho apliquen o ho comenaran a aplicar aquestes sis escoles. I aquest curs ho aplicaran 30 escoles més", ha celebrat.