Publicat 13/3/2019 21:44:38 +01:00CET

28A.- Cs preveu denunciar Torra aquest dijous per no retirar els llaos grocs

Fotos de recurs d'edificis oficials de Barcelona (Catalunya)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Cs preveu denunciar aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, davant la Junta Electoral Central (JEC) i davant l'administració de justícia per no retirar els llaos grocs com li va exigir l'rgan electoral, que li va donar de termini fins a aquest dimecres a la tarda.

El portaveu de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha declarat a Europa Press que, a més de denunciar l'incompliment, informaran a les juntes electorals provincials catalanes --Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona-- de l'ordre que la JEC va donar al Govern i que "és definitiva i executable immediatament".

La JEC havia reclamat a Torra que ordenés retirar dels edificis de la Generalitat tota simbologia vinculada als presos independentistes empresonats, com els llaos grocs, per el president ha decidit mantenir-los i ha presentat allegacions a l'rgan.

En el seu escrit, Torra ha esgrimit que el Parlament va rebutjar per "més de dos teros de la cmera" dues proposicions de llei que instaven la prohibició d'aquests llaos a l'espai públic.

Carrizosa considera que Torra "s'ha posat en el punt de mira de la justícia penal" per la seva negativa a obeir a la JEC i segueix els passos de l'exalcaldessa de Berga (Barcelona) Montse Venturós, que va ser acusada de desobedincia i inhabilitada per no voler retirar una 'estelada' de l'Ajuntament en període electoral.

"És cridaner. Hauran fet el seu clcul electoral perqu el risc de condemna és la inhabilitació i sembla que ho assumeixen", ha assenyalat el portaveu taronja, que ha recordat que, en ser una ordre de la JEC, s'esgota la jurisdicció electoral i no accepta cap recurs.

Ara la JEC est "capacitada per fer complir la seva prpia decisió" ja sigui a través de multes coercitives o d'ordenar als cossos policials que retirin la simbologia, ha afegit el diputat.

"S'ha de complir. No hi ha més volta de fulla", segons Carrizosa, que ha destacat que Cs ja va advertir Torra de possibles conseqüncies penals de no obeir la JEC.

Per aix comunicaran a la Junta Electoral Provincial de cada demarcació catalana la resolució de la JEC perqu, al seu torn, ho traslladin a les Juntes Electorals de Zona amb la finalitat de que ordenin als ajuntaments que també retirin aquests símbols.