Publicat 19/5/2014 16:39:35 +02:00CET

ERC acusa el Govern espanyol de perjudicar la llengua i la cultura catalanes retirant un múltiplex

O.Amorós, J.M.Terricabras (ERC) y E.Maragall (NECat)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de cartell d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha acusat aquest dilluns el Govern espanyol d'"entestar-se a anar reduint les possibilitats de la cultura i la llengua catalanes" amb la seva decisió --avançada aquest dilluns per la Generalitat-- de retirar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) un dels dos múltiplex de la TDT que gestiona.

"Sort que ens diuen que ens estimen --l'executiu espanyol als catalans--, el dia que ens odiïn serà horrorós", ha sentenciat el candidat en una conferència de Barcelona Tribuna, fòrum promogut per la Societat Econòmica d'Amics del País (SEBAP), 'La Vanguardia' i l'Associació Espanyola de Directius (AED).

Terricabras ha dit que la decisió del Govern espanyol va en la mateixa línia que el va portar a no facilitar que TV3 pugués veure's a la Comunitat Valenciana, i ha citat al cantautor valencià Ovidi Montllor per carregar contra el PP: "Hi ha els qui desitgen que no s'escrigui, no es pensi i no es parli en català. Són els mateixos que no desitgen que s'escrigui, es pensi i es parli".