Publicat 2/4/2019 18:44:26 +02:00CET

El 18,5% de les alumnes de quart d'ESO de la província de Barcelona han patit assetjament sexual

Alumnos del IES Bernardo Balbuena de Valdepeñas participan en un proyecto con in
AYUNTAMIENTO

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El 18,5% de les joves de la província de Barcelona han patit assetjament sexual, segons l'anlisi de les enquestes realitzades a més de 8.000 alumnes de 41 municipis de la zona entre els anys 2015 i 2017, publicats en la 'Enquesta d'hbits relacionats amb la salut a alumnes de 4t d'ESO de la demarcació de Barcelona. Informe de resultats 2018'.

En un comunicat aquest dimarts, la Diputació de Barcelona ha detallat que l'informi estudia diferents conductes relacionades amb la salut dels joves, en unir dades que s'analitzen des de la perspectiva de gnere, origen, nivell socioeconmic i magnitud i tipologia de cada municipi.

L'enquesta conclou que les noies declaren haver estat víctimes de maltractament psicolgic (36,5%) i d'assetjament sexual (18,5%) en més proporció que els nois (23,5% i 5,6%, respectivament).

Dins d'aquest 18,5% de noies que ha patit assetjament sexual, el 8,7% expliquen haver-lo patit a través dels xarxes socials, mentre que el 5,6% dels nois que han patit aquest tipus d'assetjament, el 3,3% ha estat a través dels xarxes.

Així mateix, la Diputació ha subratllat que prop d'un 25% dels enquestats declara haver mantingut relacions sexuals amb penetració, i d'aquests, un 37,7% de les noies i un 30,8% dels nois afirma no haver fet servir un mtode anticonceptiu o haver emprat un no segur.

En relació al consum d'alcohol entre joves, l'estudi també analitza que el 75,6% dels joves de la província de Barcelona ha consumit alcohol alguna vegada, d'aquests, el 65% s'ha emborratxat o ha fet 'binge drinking' --consum compulsiu--, i el 60,5% consumeix alcohol habitualment.

Un 32,7% dels joves de la província afirmen haver consumit cánnabis, i d'aquests un 28% han consumit al llarg de la darrera setmana, mentre que un 22,7% dels enquestats asseguren fumar tabac de manera habitual.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés