10N.- Asens (ECP) apel·la a votants socialistes i d'ERC: "Som el vot útil del republicanisme"

Publicat 7/11/2019 22:20:38CET
Jaume Asens, Ismael Cortés, Aina Vidal, Yolanda López i Carla Aguilar
EUROPA PRESS

TARRAGONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El candidat dels comuns al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, ha demanat el vot dels socialistes descontents amb el seu candidat i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i també als d'ERC decebuts amb el partit: "Nosaltres som el vot útil del republicanisme efectiu".

"Diem a aquests socialistes que el nostre partit és també la seva casa", ha dit davant unes 150 persones en un acte a Tarragona aquest dijous al costat de la número dos, Aina Vidal; el candidat al Congrés per Tarragona, Ismael Cortés; la diputada en el Parlament Yolanda López, i la primera tinent d'alcalde de Tarragona, Carla Aguilar.

Ha demanat als "socialistes que se senten enganyats per Sánchez" que no es quedin a casa el diumenge, i ha defensat que ells són el vot útil per als socialistes que no renuncien als seus principis en uns comicis en els quals creu que votar a Sánchez és votar per donar-li les claus de la Moncloa al candidat del PP, Pablo Casado.

Asens ha dit haver vist moltes versions i cares del seu candidat al Congrés Gabriel Rufián: "Què Rufián ens trobarem? El disfressat d'home d'Estat, o el de la impressora? El que va empènyer a Carles Puigdemont a la DUI, o al que després defensava un referèndum pactat? El que diu que cal anar a Madrid a negociar, o el que diu que a bloquejar? És una incògnita".

"Hem sentit molt parlar de república, però poc de republicanisme", ha subratllat, i ha qüestionat si és republicà pujar les taxes universitàries, liderar les llistes d'espera i els centres escolars amb barracons i la mala gestió de la Renda Garantida de Ciutadania i anar a les llistes de persones que han posat la mà en la caixa comuna en casos com el Pujol, ITV i Palau, ha dit.

Prefereix tenir el candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias, per dialogar, en lloc de Sánchez o a Casado, per la qual cosa ha demanat a "tota la gent republicana socialista" que vol un interlocutor com Iglesias que voti aquesta opció davant el bloc de l'immobilisme, segons Asens, que ha preguntat al públic si Sánchez és o no socialista, al que han contestat que no.

"DORMIR BÉ"

Ha acusat Sánchez de preferir l'abstenció de la dreta als vots d'ECP i Unides Podem para no acceptar les seves condicions: "Això d''Amb Rivera no' no ho ha entès bé, sembla que hagi entès 'Amb Iglesias no" --en referència al candidat de Cs i al d'Unides Podem, respectivament--, i creu que prefereix no pactar amb ells perquè sap que tindran exigències.

Creu que Sánchez vol que els ciutadans s'adaptin als seus desitjos, en lloc d'adaptar-se ell als seus, i ha avisat que "no es tracta que Sánchez pugui dormir bé", sinó que ho faci la majoria de la societat --en referència a l'afirmació de Sánchez que no dormiria tranquil amb ministres d'Unides Podem--.