Publicat 01/06/2016 17:38

La UAO CEU investiga el paper de la comunicació en el procés de pau a Colòmbia

BARCELONA, 1 juny (EUROPA PRESS) -

La Universitat Abat Oliba (UAO CEU), juntament amb la Pontifícia Universitat Javierana (Colòmbia), realitza una investigació sobre la importància de la comunicació en el procés de pau a Colòmbia, ha informat el centre aquest dimecres en un comunicat.

El projecte, titulat 'La Comunicació per construir ponts d'interculturalitat en el procés de Pau a Colòmbia', s'insereix dins d'un enfocament investigador global --Investigació sobre conflictes interculturals-- que aquesta universitat desenvolupa amb el finançament de Banc Santander i la Generalitat.

Entre els impulsors del projecte, es troba el vicedegà de Publicitat i Relacions Públiques de la UAO CEU, Andreu Barrabino, que ha aprofitat una estada recent a Colòmbia per perfilar l'enfocament que es donarà a la investigació.

Al llarg de la visita, ha mantingut trobades amb persones que l'han pogut informar de la importància de la Comunicació en la construcció d'un relat de Pau a Colòmbia.

Entre les quals hi ha, figura la directora del Postgrau en Comunicació Organitzacional de la Pontifícia Universitat Javierana i directora del grup SAF, desenvolupat per a la Policia Nacional de Colòmbia, Sandra Fuentes, i el director de l'Institut d'Estudis Interculturals de la Javierana de Cali, Manuel Ramiro, que és també assessor de la Taula de Negociació de la Pau a l'Havana (Cuba).

A més d'aquestes cites institucionals, Barrabino ha completat la informació de context a través d'entrevistes tant amb víctimes com amb els anomenats 'reintegrats', terme que serveix per anomenar els membres de la guerrilla en procés d'incorporació a una vida civil normalitzada.

CANVI CULTURAL

La conclusió preliminar extreta de la visita a Colòmbia és que, en el relatiu al procés de pau, Colòmbia no necessita una acció de comunicació puntual o temporalment delimitada, sinó una "campanya generacional".

L'enfocament pel qual aposta Barrabino és el de canalitzar un canvi cultural a través dels nens, per la qual cosa les institucions més adequades són les escoles i la policia.

Aquesta última resulta idònia perquè, segons considera aquest investigador i professor universitari, la Policia colombiana té un alt grau de proximitat amb la població i està "deslligada del procés i de les seves causes".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés