Publicado 20/11/2018 19:15

YouTube s'uneix a la campanya 'Salva tu internet' contra l'article 13 de la legislació europea sobre drets d'autor

YouTube s'uneix a la campanya Salva tu internet
YOUTUBE

MADRID, 20 Nov. (Portaltic/EP) -

L'article 13 de la legislació europea sobre drets d'autor és un dels que més polèmica ha generat, especialment després de l'aprovació de la directiva en el Parlamento Europeu el setembre, motiu que ha portat YouTube a mobilitzar-se amb la campanya 'Salva tu internet'.

La plataforma de vídeo de Google ha convidat els internautes que accedeixin al seu web a informar-se sobre les repercussions que l'article 13 tindrà per l'ús d'internet.

L'article en qüestió es dirigeix als creadors de contingut i la protecció de la seva feina sota els drets d'autor. La intenció de la legislació és "protegir la creativitat i oferir als titulars d'aquests drets millors formes de salvaguardar el seu contingut a internet", com assenyalen des de YouTube, però és la forma en què es garantirà el que ha suscitat polèmica.

Si bé YouTube comparteix l'objectiu de l'article 13, no passa el mateix amb les conseqüències que pot portar la seva aplicació tal com està redactat en l'actualitat. Des de la plataforma entenen, tal i com expliquen en un vídeo, que amenaçaria centenars de milers de creadors, artistes i altres treballadors de l'economia creativa".

YouTube hauria de bloquejar milions de vídeos procedents de la Unió Europea (UE), la qual cosa podria "limitar el contingut que es puja a Europa". Això es repetiria en altres plataformes on les persones pugen els seus vídeos, com Facebook o Snapchat.

Per als creadors de contingut d'un dels 28 països membres de la UE, també hi hauria conseqüències. Per exemple, no podrien compartir un vídeo fins a demostrar que són els amos de tots els elements que apareixen en ell, inclosos els elements visuals o l'àudio.

La directiva està actualment en procés de debat, i encara podria trigar uns dos anys a arribar a les legislacions nacionals. Precisament per això, YouTube, com a part de la campanya 'Salva tu internet', insta els internautes a informar-se i unir-se perquè aquesta legislació es redacti d'una altra manera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés