Publicado 24/10/2019 17:22:51 +02:00CET

Xiaomi desenvolupa un vàter intel·ligent amb calefacció compatible amb el mòbil

Vàter intel·ligent de Xiaomi.
Vàter intel·ligent de Xiaomi. - XIAOMIYOUPIN

MADRID, 24 Oct. (Portaltic/EP) -

Xiaomi ha desenvolupat el seu model de vàter intel·ligent, un dispositiu de l'ecosistema de productes de l'Internet de les Coses (IoT) que pot connectar-se al 'smartphone' i amb una tapa amb calefacció, que ha aconseguit finançament gràcies al micromecenatge o 'crowdfunding'.

Aquest dispositiu és responsabilitat del fabricant Beijing Xiaowake Washing Technology, empresa de l'ecosistema de Xiaomi, i de moment només estarà disponible en el mercat xinès, tal com recull la pàgina web de finançament del projecte.

El nou vàter de l'ecosistema Xiaomi té un disseny de color blanc amb forma de balena, estructura de ceràmica i un pes de 45 quilos. El funcionament té la certificació de protecció IPX4 contra líquids.

El vàter està recobert amb un revestiment especial per facilitar la neteja i amb més resistència a la brutícia i als gèrmens. La coberta del vàter inclou també un sistema de calefacció de tres nivells i la cisterna, de 4,3 litres, opera de manera automàtica sense necessitat d'estirar la cadena.

A l'interior, el vàter de Xiaomi conté una vàlvula extraïble amb una doble funció: d'una banda, la neteja íntima amb aigua; per un altre, Zero, un sistema d'aigua a pressió i aire calent per netejar i desinfectar la zona.

A més, el vàter pot controlar-se des de l''smartphone' a través de l'aplicació Mijia, la versió xinesa de Mi Home, empleada per la resta de dispositius de l'ecosistema IoT Xiaomi. També pot controlar-se des d'un panell tàctil que es col·loca a la paret.

El dispositiu per ara gairebé ha duplicat el seu objectiu de finançament a 'crowdfunding' quan falten dues setmanes pel final del termini (ha aconseguit 540.000 iuans, 62.000 euros al canvi). Podrà comprar-se des del 5 de desembre per un preu de 2.899 iuans, uns 370 euros, encara que només estarà disponible a la Xina inicialment.