Wyze confirma una fugida de dades de milions d'usuaris

Publicado 30/12/2019 17:18:22CET
Càmera Wyze.
Càmera Wyze. - WYZE

MADRID, 30 Dic. (Portaltic/EP) -

L'empresa de càmeres de seguretat Wyze ha confirmat que va patir una fugida de dades aquest mes que podria haver exposat a Internet informació personal de milions de clients.

Wyze ha assenyalat que la bretxa de seguretat es va descobrir el passat 26 de desembre, i entre les dades que van quedar exposats entre el 4 i el 26 de desembre no s'hi troben ni contrasenyes ni dades financeres dels usuaris. "Encara treballem per descobrir quina informació es va filtrar, així com les circumstàncies que van causar la filtració", ha indicat Dongsheng Song, cofundador de la companyia.

En aquest sentit, Wyze ha confirmat que entre les dades exposades s'hi troba l'alçada, el pes, el gènere i altres dades sobre la salut d'al voltant de 140 usuaris de la versió beta. També s'haurien filtrat correus electrònics d'usuaris, codis SSID de la seva xarxa WiFi i informació dels seus dispositius Wyze.

Segons l'empresa de ciberseguretat Twelve Security, la fugida hauria afectat més de 2,4 milions d'usuaris de les càmeres de seguretat. La companyia va recomanar als seus usuaris quie canviessin les contrasenyes i introduissin un sistema d'autenticació en dos passos a través de l'aplicació.

Wyze ha explicat que es pren seriosament la seguretat del seu producte i que lamenta "profundament" aquesta situació. Així mateix ha recalcat que treballarà per "millorar la seguretat i garantir que mai passin situacions similars".

Contador