La VIII edició del Smart Energy Congress 2019 abordarà les oportunitats en "digitalització intel·ligent"

La VIII edició del Smart Energy Congress 2019 abordarà les oportunitats en "vaig
ENERTIC
Publicado 5/3/2019 18:23:59CET

MADRID, 5 Mar. (Portaltic/EP) -

La Plataforma enerTIC, destinada a impulsar tecnologies per a la millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat, organitzarà els propers 3 i 4 d'abril al Palau Municipal de Congressos de Madrid la VIII edició del Smart Energy Congress 2019, que abordarà les oportunitats en "digitalització intel·ligent" mitjançant l'ús de tecnologies eficients que ajudin a reduir les despeses de les empreses i el seu impacte mediambiental.

La innovació i la digitalització "impacten notablement en la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, actuen com a acceleradors de la competitivitat empresarial i com a pilars de la descarbonització de l'economia i de la transició energètica", assenyala Óscar Azorín, el director d'enerTIC, alhora que defensa que Espanya compta amb companyies "d'àmplia experiència i reconegut lideratge tecnològic" com per complir amb els grans reptes de la Unió Europea.

En aquest context, enerTIC impulsa un espai de comprensió, diàleg i debat entre els principals responsables d'innovació, eficiència energètica i transformació digital. "La plataforma segueix apostant per les tecnologies de la informació i les comunicacions (TICS) que exerceixen un paper crític en la reducció de consums energètics, en l'augment de l'eficiència energètica i en la lluita contra el canvi climàtic", afegeix Azorín.

La Plataforma enerTIC espera un creixement de l'assistència al congrés superior al 18 per cent (amb la presència de més de 1.600 professionals), en comparació amb l'any anterior. En aquesta edició, el Smart Energy Congress prioritzarà els continguts dels seus quatre principals tòpics: Smart Cities, Smart Energy, Smart Industry 4.0 i Smart IT Infrastructure.

A més, la Plataforma enerTIC desenvoluparà una taula de debat enfocada a 'Venture Capital i Programes d'acceleració de 'start-ups'' del sector energètic. Es tracta d'establir un ecosistema per generar oportunitats de col·laboració entre les empreses de recent creació i grans corporacions, amb la finalitat d'identificar nous models de negocis centrats en innovació i noves tecnologies.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.