Publicado 23/5/2019 20:12:51 +02:00CET

Vendre menjar a baix cost en comptes de llançar-lo: això és el que ofereix aquesta 'app'

MADRID, 23 Maig (EDIZIONES)

Una tercera part dels aliments que es produeixen a nivell global cada any --és a dir, al voltant de 1.300 milions de tones-- es perd o es malgasta, segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO). Les noves tecnologies han obert possibilitats noves per lluitar contra això, com 'Too Good To Go'.

L''app' posa en contacte clients amb establiments que aquest dia tenen un excedent de productes. Per un preu més reduït que el d'un menú habitual, els usuaris poden adquirir un 'pack sorpresa' compost amb els aliments que no hagin estat consumits en el negoci en qüestió. Els 'packs' depenen del negoci i del seu excendent: "Es valora quin tipus de producte és el que tenen i quin tipus de 'packs' són els que es poden posar a la venda a través de l'aplicació", ha explicat en declaracions a Europa Press Carlos García, el reponsable de premsa i esdeveniments de l'empresa.

A 'Too Good To Go' --disponible en iOS i en Android-- hi ha espai per a cadenes (per exemple, Tim Hortons, SushiShop), petits establiments, fleques i fruterías i negocis 'veggies', i més. Sempre que l'objectiu del negoci sigui lluitar contra el desaprofitament alimentici, té les portes de la 'app' oberta: "El que no volem és tenir establiments que simplement vulguin emprar 'Too Good To Go' per adquirir visibilitat", ha assenyalat García.

L'aplicació va néixer a Dinamarca el 2016, amb un grup d'emprenedors que havia assistit a un esdeveniment. Quan va acabar, van veure que l'establiment tirava tot el que havia sobrat del buffet. Li van preguntar al propietari per què tirava a les escombraries tot aquell menjar en perfecte estat i ell els hi va dir que no es podia guardar per l'endemà: ja no estaran prou frescos i la clientela no els voldrà.

"Al final, no tenia una altra opció que malgastar aquests productes", ha ressaltat García. Va ser a partir d'aquest moment quan aquest grup d'emprenedors va començar a donar-li voltes a què podien fer per contribuir a reduir el desaprofitament d'aliments.

Des d'aquell moment, l'empresa s'ha expandit a onze països europeus. A Espanya va arribar el 2018 i ja està present a 13 ciutats i té 300.000 usuaris (10 milions a nivell europeu).