La UE acabarà aquest dilluns amb les restriccions geogràfiques en les compres a internet

Ordinador portàtil
PIXABAY/CC - Archivo
Actualizado 3/12/2018 20:18:20 CET

BRUSSEL·LES, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Unió Europea acabarà aquest dilluns amb les restriccions geogràfiques en la venda de molts productes oferts a internet, com entrades, reserves d'hotels o lloguers de cotxes, que fins ara permeten a les plataformes tractar de manera desigual i oferir tarifes diferents a la xarxa als consumidors en funció del país des del qual es gestioni la compra.

L'objectiu és assegurar als usuaris condicions iguals a les dels compradors locals, si bé aquests canvis no s'aplicaran a la venda d'articles protegits per drets d'autor com els llibres electrònics, música o videojocs. També han quedat fora els serveis audiovisuals i el transport.

Sí que quedaran coberts dins de les normes altres serveis no protegits com els serveis en el núvol, tallafocs, emmagatzematge de dades i allotjament de pàgines web.

"Cap venedor de la UE podrà dir-nos ja que rebutja vendre'ns un producte per la nostra nacionalitat o lloc de residència", ha declarat l'eurodiputada polonesa Frega Thun (PPE), responsable del dossier a l'Eurocambra.

En l'actualitat, els usuaris es troben amb freqüència problemes com ser redirigits a una altra web del país des del qual s'ha connectat o són directament bloquejats per la seva nacionalitat o lloc de residència.

També es vol acabar amb el fet que s'imposi un tracte diferent en funció del país d'emissió de la targeta utilitzada per al pagament per l'usuari.

Més de la meitat dels europeus van realitzar alguna compra el passat any a través d'Internet, segons les últimes dades de l'Oficina europea d'estadística (Eurostat), tot i que, segons un altre estudi de la Comissió Europea del 2016, només el 37% dels compradors van aconseguir fer-ho sense trobar "bloquejos geogràfics".

El bloqueig geogràfic es dóna amb més freqüència en la compra d'electrodomèstics (86%), mentre que en l'àmbit dels serveis, afecta en major mesura les reserves del sector de l'oci, com les entrades d'esdeveniments esportius (40%).

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.