Publicado 20/9/2019 15:23:00 +02:00CET

Twitter elimina 259 comptes falsos "operats" pel PP per potenciar el seu missatge a les xarxes socials

Logo del PP
Logo del PP - EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 20 Sep. (EUROPA PRESS) -

El projecte engegat per Twitter per eliminar els comptes falsos i reduir les 'fake news' al seu portal ha portat aquesta empresa a tancar 259 comptes falsos que "operava" el PP i que utilitzava per potenciar el seu missatge a les xarxes socials.

Tal com informa Twitter, aquests comptes van estar actius durant "un període relativament curt" i s'utilitzaven per "potenciar l'opinió pública a Espanya" de "manera artificial".

"Consistien principalment en comptes falsos amb un comportament de 'spam' o que feien 'retweet' per augmentar la interacció", explica l'empresa.

A través d'un comunicat recollit per Europa Press, Twitter recorda que va impulsar una investigació independent a tot el món per detectar aquestes tàctiques en la seva plataforma a partir del mes d'octubre del 2018. Tal com afirma, segons avança aquest projecte ha anat incloent nous exemples de manipulació.

De fet, Espanya no és l'únic país en el qual s'han tancat comptes 'spam'. Als Emirats Àrabs Units i Egipte, per exemple, també s'han tancat 267 comptes que estaven interconnectats en una operació d'informació polifacètica dirigida principalment contra Qatar i d'altres adversaris com l'Iran.

el més llegit

 1. 1

  El Govern estudiarà personar-se pel cas 3% "si hi ha hagut algun perjudici per a la Generalitat"

 2. 2

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)

 3. 3

  Mor un conductor en caure al canal d'Urgell en un accident a Puigverd de Lleida

 4. 4

  Torres (Nissan) veu possible un acord a Barcelona si els sindicats cedeixen

 5. 5

  Coronavirus.- Chacón: "El sector turístic català està patint el que no està escrit"