Publicado 20/11/2019 17:30:13 +01:00CET

El TUE celebrarà la vista per la primera multa de Brussel·les a Google

Logo de Google en un edifici a California.
Logo de Google en un edifici a California. - REUTERS / MIKE BLAKE - Archivo

BRUSSEL·LES, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal General de la Unió Europea (TUE) celebrarà entre el 12 i el 14 de febrer la vista per la multa de 2.420 milions que la Comissió Europea va imposar el juny del 2017 a la multinacional nord-americana Google per abús de posició dominant, en aquest cas per afavorir el servei de comparació de preus, i que va recórrer l'empresa tecnològica.

Google va portar aquesta decisió als tribunals europeus i demana que s'anul·li o es redueixi la quantia de la sanció i, en qualsevol cas, condemni l'executiu comunitari a pagar-ne les costes i les despeses del procediment.

La multinacional al·lega, en concret, que Brussel·les "incorre en error" en declarar que l'empresa va afavorir el seu propi servei de comparació de preus i defensa que "no reflecteix els fets". Així, explica que agrupava els resultats de productes que es buscaven per millorar la qualitat del servei i no per canalitzar el trànsit cap a Google Shopping.

La sanció imposada el juny del 2017 a Google per afavorir Google Shopping en els resultats de les cerques davant dels seus rivals va ser llavors la més gran que mai s'havia imposat, però un any després la va superar una altra multa a Google de 4.340 milions per restriccions a fabricants de mòbils i tauletes Android.

A aquestes dues se li va sumar el març d'aquest any una tercera multa, de 1.490 milions, per aplicar restriccions a terceres pàgines web al mercat de la publicitat online a través de la seva plataforma 'Adsense for Search'.