Publicado 16/12/2019 18:30:02CET

Treasure Rangers, el nou joc de PlayStation 4 que visibilitza l'autisme

Treasure Rangers és el nou joc de PS4 que visibilitza l'autisme.
Treasure Rangers és el nou joc de PS4 que visibilitza l'autisme. - SONY

MADRID, 16 Dic. (Portaltic/EP) -

Sony ha anunciat el seu nou joc Treasure Rangers per a PlayStation 4 que narra les aventures d'un grup de quatre amics entre els quals destaca Randy, un nen amb un trastorn de l'espectre autista (TEA).

Aquest videojoc tracta la història de Lucy, Eric, Roxy i Randy. Al seu barri estan passant coses estranyes perquè apareixen grans forats pertot arreu. El grup haurà de resoldre aquest misteri mitjançant la combinació de les habilitats úniques de cada personatge.

El videojoc desenvolupat per Relevo, és un títol que té com a objectiu promoure la inclusió, la tolerància i el respecte. "No és el joc de l'autisme o un joc per a persones amb autisme", com ha assenyalat Jon Cortázar, responsable de la desenvolupadora, "sinó un joc en què un dels personatges presenta aquest trastorn i s'integra perfectament tant en història com en mecàniques de joc".

Aquest projecte ha estat defensat per la Confederació d'Autisme a Espanya i com ha explicat Amparo Rey, responsable de comunicació d'aquesta confederació, "El fet que PlayStation aposti per un jugador que a partir de les seves característiques sigui imprescindible per aconseguir l'objectiu del joc resulta molt important perquè enfoca la discapacitat des de la capacitat, no des de les dificultats".

Treasure Rangers ha estat presentat aquest dilluns a Madrid i estarà disponible el 17 de desembre a PlayStation Store, per 19,99 euros.