Publicado 05/10/2017 13:04

Tinder planteja un problema de seguretat per als secrets més íntims dels seus usuaris si pirategessin el seu Big Data

Aplicació Tinder
PANDA SECURITY

MADRID, 5 Oct. (Portaltic/EP) -

Tinder, l'aplicació per conèixer gent, pot suposar un problema de privacitat en cas que un ciberdelinqüent accedeixi de manera il·lícita al seu Big Data, com ha apuntat la companyia de seguretat Panda Security.

Els usuaris de l'aplicació aporten més informació de la que en són conscients: cada vegada que fan 'mach' amb un altre usuari o descarten un perfil, o cada conversa que tenen genera informació que Tinder emmagatzema.

La informació que generen cada un dels 50 milions d'usuaris és emprada per tinder per mostrar-los perfils destacats, que potencialment els agradaran. Com expliquen des de Panda Security en un comunicat, "Tinder és capaç de saber si t'agraden més les persones amb un tipus de cabell, un color d'ulls o la seva raça i filtra els perfils que et mostra en funció d'aquesta informació".

La quantitat d'informació que genera Tinder planteja una sèrie d'interrogants, com per exemple, què passaria si Tinder fes servir tota aquesta informació que posseeix sobre els usuaris per obtenir un rèdit econòmic o si ningú pirategés la base de dades que emmagatzema tot el Big Data de l'aplicació.

Com expliquen des de la companyia de seguretat, el primer escenari que plantegen, el d'utilitzar la informació dels usuaris amb finalitats de màrqueting, es tradueix a "oferir-nos una publicitat ultrasegmentada i mostrar-nos anuncis totalment personalitzats".

No obstant això, el segon escenari planteja que els pirates informàtics podrien obtenir informació personal de milions de persones amb només fer una cerca a Google. Però si tinguessin accés a tota la informació que emmagatzema Tinder sobre els seus usuaris, podrien saber amb quantes persones han tingut contacte a través de la xarxa social, quines són les seves tendències sexuals o si es tracta d'un amant fidel o infidel. Fins i tot, podrien filtrar parts d'alguna conversa que, descontextualitzades, podrien donar lloc a malinterpretacions.

La tecnologia, com entén el Global Consumer Operations Manager a Panda Security, Hervé Lambert, "és una moneda de doble cara i la seva finalitat depèn de l'ús que se li vulgui donar. Per això, és realment important que s'assenteixen molt bé les mesures de seguretat que envolten el Big Data que empren les empreses i organismes públics. Si aquesta informació caigués en males mans, hi hauria conseqüències nefastes".

La tecnología, como entiende el Global Consumer Operations Manager en Panda Security, Hervé Lambert, "es una moneda de doble cara y su finalidad depende del uso que se le quiera dar. Por ello, es realmente importante que se asienten muy bien las medidas de seguridad que rodean al Big Data que manejan las empresas y organismos públicos. Si esta información cayese en malas manos, habría consecuencias nefastas".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés