Publicado 17/6/2019 19:36:09 +02:00CET

Tim Cook avisa sobre la tendència a perdre la privadesa a canvi de gaudir d'avanços tecnològics

Tim Cook avisa sobre la tendencia a perder la privacidad a cambio de disfrutar de avances tecnológicos
LINDA A. CICERO / STANFORD NEWS / LINDA A.CICERO

MADRID, 17 Juny (Portaltic/EP) -

El CEO d'Apple, Tim Cook, ha recalcat la importància de no acceptar com alguna cosa natural perdre la privadesa a Internet a canvi de gaudir dels nous avanços tecnològics, en el discurs de graduació que ha donat aquest diumenge 16 de juny a la universitat de Stanford (Estats Units), mateix lloc en el qual Steve Jobs va donar el seu fa catorze anys.

Cook ha volgut conscienciar els graduats d'aquesta promoció sobre la normalitat amb la qual s'assumeix avui dia la pèrdua de privadesa a la xarxa assegurant que "si acceptem com a normal i inevitable que tot en les nostres vides pot ser agregat, venut o fins i tot filtrat en cas d'un hacking, llavors perdem molt més que dades, perdem la llibertat de ser humans".

"Les xarxes socials, els vídeos compatibles, els 'snaps' i les històries que connecten a mitja població de la Terra. Tots poden traçar les seves arrels fins al pati de Stanford", ha assegurat Cook en el seu discurs, en referència a la proximitat de la universitat amb Silicon Valley i a les innovacions que han sortit d'aquesta regió.

No obstant això, el directiu ha lamentat que "sembla que la indústria està sent més coneguda per una innovació menys noble: la creença en què pots reclamar el reconeixement sense acceptar la responsabilitat".

En el seu discurs, Cook ha assenyalat que és alguna cosa que "es veu ara cada dia, amb cada violació de dades, de privadesa, cada ull cec dirigit al discurs d'odi. Les notícies falses enverinant la nostra conversa nacional". "Són massa els que semblen pensar que les bones intencions els excusen dels resultats feridors", ha subratllat.