Publicado 18/03/2019 12:47CET

The Internet Archive preservar el contingut públic de Google+

The Internet Arxivi guarda a la seva biblioteca el públic de Google+
GOOGLE

MADRID, 18 Mar. (Portaltic/EP) -

La biblioteca digital The Internet Archive ha comenat a registrar tota la informació pública present en la xarxa social Google+ davant del seu imminent tancament a l'abril, la qual cosa suposar al final d'aquesta tasca el registre d'uns 34 milions d'elements.

Google va anunciar el tancament de la seva xarxa social Google+ el passat any. Des de llavors, The Archive Team, l'equip que s'encarrega d'emmagatzemar tota la informació d'internet per The Internet Archive, a través del seu servei 'The WayBack Machine', va comenar a planejar com emmagatzemar totes les dades contingudes a Google+, com expliquen en una entrada a Reddit.

Google tancar la xarxa social el 19 d'abril d'aquest any, i des de l'anunci del seu tancament, aquest equip ha estat compartint i recopilant informació sobre la grandria, l'activitat, els perfils, les comunitats i les característiques de la xarxa social de Google.

The Archive Team va comenar a recopilar tota la informació de Google+ al gener d'aquest any. Com expliquen, els perfils totals arxivats fins ara compten amb 50 lots amb mil mapes de lloc en cada lot, i cada mapa inclou 680 elements amb cent perfils cadascun, la qual cosa suma un total de 3.400 milions de perfils arxivats fins a dia d'avui. El procés general conclour amb 34 milions d'elements emmagatzemats.

Aquesta tasca només inclour el contingut públic "actualment disponible" en la xarxa social, per la qual cosa tota informació privada, i eliminada encara que fos pública, quedar exclosa.

Per altra banda, també existeix una limitació en els comentaris de cada publicació, ats que no se sap si es conservaran llargs fils de discussió, i els vídeos, fotografies i altre contingut multimdia es guardaran en baixa resolució.

The Archive Team informa en aquesta mateixa entrada que els usuaris que no vulguin que el contingut dels seus perfils sigui guardat hauran de sollicitar l'eliminació d'elements específics a través del procediment propi de l'Arxiu d'Internet.

Aquest equip treballa juntament amb l'Arxiu d'Internet. Est format per voluntaris per "salvar bits de la histria de Web que probablement semblin estar perduts". En els seus projectes fan servir una eina anomenada 'Warrior', basada en un capturador de 'scripts', que s'executen en una mquina virtual continguda en un servidor.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés