Publicado 12/12/2019 17:09:37 +01:00CET

El telèfon intel·ligent sostenible Fairphone 3 arribarà a Espanya amb Vodafone

Fairphone 3.
Fairphone 3. - VODAFONE

MADRID, 12 Dic. (Portaltic/EP) -

L''smartphone' sostenible Fairphone 3 arribarà al mercat espanyol la setmana vinent amb Vodafone, com a part d'una col·laboració amb la qual busquen compartir bones pràctiques i coneixements en temes clau de sostenibilitat.

Fairphone 3 és un 'smartphone' amb sistema operatiu Android (versió 9 Pie) que incorpora un disseny modular compost per pantalla, bateria i càmera que poden reparar-se de manera fàcil. Això ajuda a estendre la vida del dispositiu i a minimitzar el seu impacte ambiental.

L'embalatge en el qual es ven és sostenible i reutilitzable, i els materials que s'han fet servir en la seva fabricació procedeixen de fonts responsables: estany i tungstè no vinculat a conflictes, coure i plàstics reciclats, i or provinent de comerç just, com explica Vodafone en un comunicat.

Fairphone 3 funciona amb un processador Qualcomm Snapdragon 632, i ofereix 4GB de RAM i un emmagatzematge intern de 64GB. Té una càmera principal (12 megapíxels) i una altra frontal (8 megapíxels) i una pantalla de 5,7 polzades amb resolució HD. La bateria, de 3.000mAh, compta amb sistema de càrrega ràpida.

Aquest 'smartphone' es posarà a la venda la setmana vinent amb Vodafone, per a clients particulars i professionals des d'11 euros al mes durant 24 mesos amb una permanència de 18 mesos lligada a un pla Vodafone One Il·limitada.

Fairphone, l'empresa responsable del 'smartphone', a més d'incentivar la reutilització i reparació de les seves terminals, inverteix en programes de reciclatge per rescatar les escombraries electròniques dels abocadors d'Àfrica per a un reciclatge segur a Europa.

Com expliquen en el comunicat, Fairphone traça els materials usats pel Fairphone 3 des del seu origen i incorpora materials més justos, reciclats i de mines responsables com l'or procedent del comerç just. També treballa amb proveïdors per establir millors condicions de feina i de representació dels treballadors per a les persones de la indústria manufacturera.

L'acord de col·laboració entre Vodafone i Fairphone també espera compartir bones pràctiques i coneixements en temes clau de sostenibilitat que inclouen economia circular, deixalles electròniques i reciclatge.