Publicado 9/4/2020 16:20:25 +02:00CET

Sony presenta el comandament de la PlayStation 5, DualSense, amb tecnologia hàptica

Comandament de la PlayStation 5, DualSense.
Comandament de la PlayStation 5, DualSense. - SONY

MADRID, 9 Abr. (PORTALTIC/EP) -

Sony ha presentat aquest dimecres el comandament sense fil de la PlayStation 5 (PS5), anomenat DualSense, que renova el seu disseny en relació amb els models anteriors i incorpora tecnologia hàptica que afegeix "noves i potents sensacions en l'experiència de joc".

DualSense incorpora tecnologia hàptica, que es pot fer servir per a funcions com simular la resistència d'un volant o per als nous gallets adaptables dels botons L2 i R2, que reprodueixen la tensió de carregar i disparar una fletxa, com ha assegurat Sony Interactive Entertainment a través d'un comunicat.

El nou comandament sense fil de PS5 presetna un disseny més arrodonit i menys compacte que el seu predecessor, Dualshock 4, en dos colors --blanc i gris fosc--, i a més a més, s'ha resituat la barra de llum i s'ha modificat l'angle dels gallets per millorar-ne l'ergonomia.

El vicepresident sènior de Planificació i Gestió de Plataformes de Sony Interactive Entertainment (SIE) ha assegurat que s'han "creat i descartat centenars de prototips al llarg d'aquests anys fins arribar al que ara és el disseny definitiu".

El president i director executiu de SIE, Jim Ryan, destaca, de la seva banda, que DualSense "trenca amb la tradició" dels comandaments anteriors de PlayStation, i que representa "el salt generacional" de la següent consola PS5, que es presentarà per Nadal del 2020.

La nova consola de Sony tindrà característiques tècniques com l'arquitectura gràfica RDNA 2 d'AMD, potència gràfica màxima de 10,3 Teraflops i un nou emmagatzematge SSD que permetrà carregar 2GB en 0,27 segons, segons va anunciar recentment la companyia.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Famílies de morts per Covid-19 es querellen contra una residència de Lleida

 4. 4

  Josep Canós (Enginyers): Catalunya pot ser capdavantera en salut sincronitzant medicina i tecnologia

 5. 5

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia