Un 'smartphone' hauria de tenir una vida útil d'almenys 25 anys per compensar el seu impacte en el medi ambient

Publicado 2/10/2019 18:12:02CET
Smartphone (recurs)
Smartphone (recurs) - PIXABAY / RAWPIXEL - Archivo

MADRID, 2 Oct. (Portaltic/EP) -

La durada de la vida útil d'un 'smartphone' hauria de ser de mínim 25 anys, a diferència dels tres de mitjana actuals, per compensar el seu impacte en el medi ambient, i de 20 anys per als ordinadors 'notebooks'.

Un informe de l'European Environmental Bureau (EEB), l'organització de ciutadans per protegir el medi ambient més gran d'Europa, ha revelat que la fabricació de nous 'smartphones' és el que causa més impacte mediambiental a Europa, comparat amb altres productes elèctrics com les rentadores, les aspiradores i els 'notebooks'.

Tot i això, l'informe afirma que si s'estengués la vida útil de cadascun d'aquests quatre productes electrònics tan sols un any, es reduiria l'equivalent a la retirada de 2 milions de cotxes de les carreteres durant un any, és a dir, 4 milions de tones de diòxid de carboni (Mt CO2).

Anualment, a la Unió Europea la creació de 'smartphones' provoca unes emissions equivalents a 14,12 Mt CO2 en total, d'acord amb l'estudi. Això es deu a la intensitat d'energia i materials que suposa "la producció dels seus components, el seu contingut especial i els seus materials crítics", expliquen en l'informe.