Publicado 8/10/2019 18:11:16 +02:00CET

Samsung impulsa el programa DesArrolladoras per formar dones en intel·ligència artificial i 'big data'

Alumnes del programa DesArrolladoras de Samsung en disciplines tecnològiques.
Alumnes del programa DesArrolladoras de Samsung en disciplines tecnològiques. - SAMSUNG - Archivo

MADRID, 8 Oct. (Portaltic/EP) -

Samsung ha impulsat la tercera fase del programa DesArrolladoras, que va començar el 30 de setembre, per continuar formant dones en programació i altres disciplines tecnològiques com la intel·ligència artificial i el 'big data', sense que els calgui experiència prèvia en aquests camps.

La nova fase, impulsada en col·laboració amb Bejob, s'ha inaugurat després que les anteriors hagin ajudat 1.000 dones de totes les edats a ampliar els seus coneixements tecnològics, com ha destacat Samsung en un comunicat.

D'entre les alumnes que ja han pres part a DesArrolladoras, un 76 per cent va decidir inscriure-s'hi per millorar el seu CV, mentre que un 22 per cent ho va fer amb perspectives laborals, bé per iniciar la seva trajectòria en el sector de la tecnologia o bé per redirigir la seva carrera professional.

Quant a la situació laboral de les participants, un 60 per cent tenien feina mentre cursaven el programa; un 29 per cent es trobava desocupada i l'11 per cent d'elles eren estudiants.

"El programa Samsung DesArrolladoras m'ha aportat l'oportunitat de reciclar-me i continuar avançant tant personalment com en l'àmbit professional. M'ha obert una porta al meu nou futur laboral. Continuaré formant-me en desenvolupament web", assenyala una de les alumnes de la segona fase de formació.

De les 300 alumnes que cursaran aquesta tercera fase, les 40 que obtinguin millors resultats tindran l'oportunitat de fer un curs d'intel·ligència artificial i 'big data' valorat en més de 7.000 euros.

Durant les 450 hores de durada, 300 presencials i 150 'online', les participants exploraran, entre d'altres assumptes, els orígens i evolució històrica de la intel·ligència artificial, els aspectes pràctics i les principals eines i plataformes.

A més, en el mòdul de 'big data', les estudiants rebran formació sobre anàlisi, gestió i emmagatzematge de dades, adquiriran coneixements de programació i aprendran a desenvolupar eines d'intel·ligència empresarial.

Amb aquesta nova edició de DesArrolladoras, Samsung reafirma el seu compromís amb la formació de les dones en el camp de la tecnologia, per contribuir a pal·liar la bretxa de gènere que existeix en el camp de les professions STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Segons dades de la Comissió Europea, només el 30 per cent dels 7 milions de persones que pertanyen en aquest sector són dones.

el més llegit

 1. 1

  La jutgessa autoritza que Junqueras, Rull i Turull surtin de la presó per treballar

 2. 2

  Una dona es llença pel balcó per por que l'agredeixi la seva parella a Manresa

 3. 3

  La Generalitat decidirà dimecres sobre l'ús obligatori de la mascareta

 4. 4

  Bolsonaro confirma que té coronavirus

 5. 5

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)