Publicado 16/4/2019 16:34:50 +02:00CET

Rússia augmenta la seva vigilncia d'Internet i dona un avís a Facebook i Twitter

MOSCOU, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Cambra baixa del Parlament rus ha aprovat un nou projecte de llei sobre protecció d'Internet que aspira a millorar el control de les xarxes locals, en el marc d'una srie d'iniciatives que també inclouen noves normatives sobre dades i avisos específics contra les principals xarxes socials, incloses les companyies Facebook i Twitter.

La Duma ha aprovat aquest dimarts el projecte de protecció de les xarxes d'Internet locals, que implica la creació d'un centre de vigilncia i el desenvolupament de garanties davant de possibles atacs des de l'exterior. El text ha seguit endavant amb 307 vots a favor i 15 en contra, segons l'agncia de notícies oficial Sputnik.

Després d'aquesta tercera lectura, ara resta l'aprovació del Senat, que en principi es pronunciar el 22 d'abril. Una vegada aprovada per totes dues cambres, la llei arribar a la taula del president, Vladimir Putin, per a la seva promulgació, per la qual cosa est previst que entri en vigor el novembre.

Tant aquesta llei com unes altres també relatives a Internet han suscitat dubtes entre els qui temen un enduriment de la censura a Rússia. El cap de l'organisme que vigila les comunicacions, Alexander Zharov, ha advertit aquest dimarts que Twitter i Facebook que tenen nou mesos per complir amb la nova llei de dades i traslladar tot el material a servidors dins de Rússia, segons l'agncia Interfax.