Quatre de cada cinc sospitosos detectats pel sistema de reconeixement facial de Londres són innocents

Publicado 5/7/2019 13:05:33CET
Càmeres de videovigilancia, imatge de recurs
Càmeres de videovigilancia, imatge de recurs - PIXABAY / ELASTICCOMPUTEFARM

MADRID, 5 Jul. (Portaltic/EP) -

Quatre de cada cinc persones que són identificades com a sospitoses a través del sistema de reconeixement facial que proven actualment les forces policials de Londres resulten ser innocents, segons ha revelat un informe independent que alerta sobre les imprecisions d'aquesta tecnologia i que el seu ús podria vulnerar els drets humans.

L'estudi del sistema que utilitza la Policia Metropolitana de Londres va ser encarregat per Scotland Yard i el van dur a terme diversos acadèmics de la Universitat d'Essex, els quals van avaluar la precisió de la tecnologia. La Policia de Londres va començar a utilitzar aquestes mesures de seguretat durant el carnestoltes del barri de Notting Hill l'any 2016.

Un 81 per cent dels individus que van ser detectats pel sistema de reconeixement facial com a sospitosos que formaven part d'una llista de persones buscades de les forces de seguretat britàniques van resultar ser innocents.

D'un total de 42 identificacions, només vuit van resultar ser correctes, la qual cosa suposa una taxa d'error del 81 per cent. Quatre dels 42 eren persones que mai no van ser trobades perquè es van perdre enmig de la multitud, per la qual cosa no se'n va poder verificar la identificació.

La Policia Metropolitana de Londres ha defensat que aquestes dades no són correctes, segons recull Sky News, i mantenen que el sistema té un marge d'error del 0,1 per cent. Van calcular aquest marge després de comparar les coincidències reeixides i no reeixides amb el nombre total de cares processades pel sistema de reconeixement facial.

Segons els investigadors, "és molt possible que el desplegament policial de la tecnologia de reconeixement facial pugui considerar-se il·legal si es porta als tribunals", i acusen la Policia Metropolitana de Londres d'haver-se centrat en els aspectes tècnics i d'haver obviat els aspectes no tècnics.