Publicado 19/2/2019 18:45:32 +01:00CET

Qualsevol usuari de Twitter podr saber qui est darrere d'un anunci electoral

Logo Twitter
TWITTER - Archivo

MADRID, 19 Feb. (Portaltic/EP) -

Twitter es prepara per afrontar les eleccions al Parlament Europeu, amb l'ampliació de la seva política de campanyes publicitries polítiques amb la finalitat que l'usuari pugui saber qui est darrere d'un anunci electoral en la plataforma.

Les eleccions europees tindran lloc del 23 al 26 de maig, quan els ciutadans dels 27 estats membres de la Unió Europea podran elegir el Parlament Europeu. Es tracta del "segon exercici democrtic més gran del món" que hi haur el 2019, i que tindr "un gran impacte en la perspectiva geopolítica i en les prioritats de la regió per als propers cinc anys", com recull Twitter en un comunicat.

A causa de la importncia dels comicis, la xarxa social s'est preparant per afrontar la conversa pública que es desenvolupar en la seva plataforma, i una de les mesures que ha pres ha estat la d'afegir una "capa addicional d'informació" en els anuncis de les campanyes polítiques.

Així doncs, tots els anuncis a favor d'un partit polític o un candidat estaran recollits pel Centre de Transparncia d'Anuncis de Twitter. Aquí, qualsevol persona, amb o sense compte a la xarxa social, podr consultar la informació sobre la facturació, la despesa en publicitat i les dades d'impressions per tuit.

Els usuaris podran saber també qui est darrere de la campanya política i qui la va finanar. Així mateix, la plataforma verificar la identitat dels candidats, les organitzacions i els individus que vulguin publicar una campanya política per assegurar-se que només poden fer-ho ciutadans europeus.

Aquesta política entrar en vigor el proper 11 de mar, quan només els anunciants certificats podran difondre els continguts de la seva campanya política a la xarxa social per a les eleccions europees.

Com ja s'ha fet amb anterioritat a les eleccions d'Alemanya, Sucia, Mxic, els Estats Units i el Brasil, Twitter ha organitzat un equip multidisciplinari amb el qual vol protegir proactivament les tendncies regionals que sorgeixin en el marc de les eleccions europees, i vol donar suport als socis i identificar les amenaces potencials que puguin suposar alguns actors maliciosos.