Publicado 14/09/2018 12:16

El Port de Barcelona crea el web PierNext per divulgar la innovació portuària i marítima

Mercè Conesa (pta.Port de Barcelona) Carles Rúa (Port)
EUROPA PRESS

Pretén fer més competitiva la ciutat i difondre el coneixement del sector

BARCELONA, 14 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona ha impulsat la plataforma web PierNext per divulgar la innovació global en l'àmbit portuari i marítim, estimular el debat sobre el futur del comerç internacional, de la logística i dels ports, i fer més competitiva la ciutat i el seu entorn.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el responsable de Projectes Estratègics i d'Innovació del Port, Carles Rúa, han presentat aquest divendres en roda de premsa la plataforma, que s'emmarca dins del projecte Digital Port que van iniciar per impulsar la seva digitalització.

La plataforma també pretén dinamitzar l'ecosistema innovador que aquests anys ha generat el Port a partir d'iniciatives impulsades per la mateixa institució marítima i per operadors i empreses privades.

LA CULTURA DE LA INNOVACIÓ

Conesa ha atribuït la creació d'aquest 'hub' digital a la necessitat de conrear la innovació, cosa que passa per utilitzar la tecnologia de la qual es disposa i per estar "atents i propositius davant les innovacions".

"Si som capaços d'innovar a través de les capacitats digitals que tenim, aquesta innovació l'hem de poder compartir amb altres operadors del sector i entre nosaltres mateixos", ha insistit, en referència a la voluntat divulgativa de la plataforma digital.

Ha defensat tenir una mirada més global, per després contribuir a difondre el coneixement i les novetats a nivell mundial: "No podem oblidar que la nostra contribució és fonamental també per aquesta mirada global que es necessita".

ÀREES PIVOTADES PER LA TECNOLOGIA

La plataforma inclou àrees seccions que es corresponen amb els sis elements principals del model 'smart port', que són logística, mobilitat, economia, medi ambient, persones i governança, i una addicional, la tecnologia, que ha d'incidir en les altres.

Rúa ha detallat que els problemes de les ciutats i dels ports coincideixen força: "L'única cosa diferent és l'habitatge. Al Port hi viu la càrrega, la mercaderia, per la qual cosa canviem l'habitatge per la logística".

En elles es tractarà des de l'automatització de les terminals, fins al gas natural aplicat al transport marítim, passant pel finançament, la xarxes de transport i en com es relacionen els agents de la comunitat portuària.

"Convidem la comunitat portuària, altres ports i qui tingui idees a portar-les aquí. És un 'hub' que oferim al sector perquè sigui el mirall per difondre el coneixement que vam crear", ha conclòs Rúa.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés